22 Ιαν 2026

Δείτε επίσης

Γλυφάδα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τη θεομηνία

Image by ELG21 on Pixabay

NewsEdit
Συντακτική Ομάδα
AnatropiNews

Η σφοδρότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την Αττική στις 21 Ιανουαρίου άφησε βαθιά σημάδια στον Δήμο Γλυφάδας, ο οποίος τίθεται πλέον και επίσημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προχωρά στην κίνηση αυτή προκειμένου να ενεργοποιηθούν άμεσα οι μηχανισμοί αποκατάστασης και να επουλωθούν οι πληγές που άνοιξε η κακοκαιρία στις υποδομές της πόλης.

Η καταγραφή των πληγών και το αίτημα προς το υπουργείο

Οι υπηρεσίες του Δήμου Γλυφάδας προσπαθούν να καταγράψουν τις ζημιές, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στο οδικό δίκτυο και στη δημοτική περιουσία. Το σχετικό αίτημα, συνοδευόμενο από την αναλυτική έκθεση των καταστροφών, υποβάλλεται στο υπουργείο Εσωτερικών, αποτελώντας το «διαβατήριο» για την εκταμίευση των απαραίτητων κονδυλίων.

Κακοκαιρία: Νεκρή γυναίκα στην Άνω Γλυφάδα

Συντονισμός για ταχύτατη αποκατάσταση

Στόχος είναι να παρακαμφθούν οι γνωστές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τα έργα αποκατάστασης στους δρόμους και τις κοινόχρηστες υποδομές να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό.

Δείτε επίσης

Γλυφάδα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τη θεομηνία | Anatropi News.gr