Αρχίζουν αύριο, Δευτέρα 19 Μαΐου, οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα λύκεια όλης της χώρας, σηματοδοτώντας την έναρξη της τελικής ευθείας για τη φετινή σχολική χρονιά.
Για την Α’ και Β’ Λυκείου, οι ενδοσχολικές εξετάσεις θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 13 Ιουνίου, ενώ η καταληκτική ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων έχει οριστεί για τις 20 Ιουνίου.
Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα εξεταστούν από τις 19 έως τις 26 Μαΐου στο πλαίσιο των απολυτήριων (ή «ενδοσχολικών») εξετάσεων. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη 28 Μαΐου.
Στη συνέχεια, η σκυτάλη περνά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις:
- Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) θα εξεταστούν πρώτοι, την Παρασκευή 30 Μαΐου, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.
- Μία ημέρα αργότερα, το Σάββατο 31 Μαΐου, ακολουθούν οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.
Και στα γυμνάσια σε ρυθμούς εξετάσεων
Η σχολική χρονιά για τα γυμνάσια ολοκληρώνεται την Τετάρτη 28 Μαΐου, ενώ οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 3 και 16 Ιουνίου.
Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους έως και την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025.
- Έμμα Μπονίνο: Πέθανε στα 78 η Ιταλίδα αγωνίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα
- Μελανσόν: «Θα νικήσω τη Λε Πεν» – Τι λέει για μισθούς, χρέος και «επανάσταση των πολιτών»
- Τουρκικά F-16 στο Αιγαίο: 10 παραβιάσεις και δύο εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά
- Το πιο διάσημο «θύμα» της 11ης Σεπτεμβρίου δεν υπήρξε ποτέ – Η απίστευτη απάτη της Tania Head
- Αμία Σρινιβασάν: «Πρέπει να δημιουργήσουμε μια σεξουαλική κουλτούρα που αποσταθεροποιεί την έννοια της ιεραρχίας»






