Κινέζοι χάκερ που διείσδυσαν στο σύστημα της εταιρείας Verizon παγίδευσαν τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υποψήφιος αντιπρόεδρός του, ο Τζ. Ντ. Βανς, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times η οποία επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι αρχές προσπαθούν να καθορίσουν αν και ποιες επικοινωνίες υποκλάπηκαν.
Το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ ενημερώθηκε αυτήν την εβδομάδα ότι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πρόεδρος και ο Βανς ήταν μεταξύ των ανθρώπων, τα τηλέφωνα των οποίων μπήκαν στο στόχαστρο μέσω της διείσδυσης των Κινέζων χάκερ στο σύστημα της Verizon. Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπήρχαν και άλλοι στόχοι, «εντός και εκτός της κυβέρνησης».
Είναι η δεύτερη φορά που η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ μπαίνει στο στόχαστρο χάκερ. Το υπουργείο Δικαιοσύνης άσκησε δίωξη σε τρία μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν με την κατηγορία της απόπειρας διατάραξης των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.
- Γάζα: Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά
- Εμπορικός πόλεμος με φόντο τη Γροιλανδία: Γιατί ΕΕ και Βρετανία κινδυνεύουν να πληρώσουν βαρύτερο τίμημα από τις ΗΠΑ
- Η νέα πενταετής στρατηγική της ΕΕ για τη μετανάστευση και το άσυλο
- Κουτσούμπας στο 22ο Συνέδριο ΚΚΕ: «Καθήκον μας η επαναστατική ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας»
- Fast track επενδύσεις, slow justice: Όταν οι αναπτυξιακοί νόμοι κοστίζουν ζωές






