Κινέζοι χάκερ που διείσδυσαν στο σύστημα της εταιρείας Verizon παγίδευσαν τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υποψήφιος αντιπρόεδρός του, ο Τζ. Ντ. Βανς, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times η οποία επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι αρχές προσπαθούν να καθορίσουν αν και ποιες επικοινωνίες υποκλάπηκαν.
Το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ ενημερώθηκε αυτήν την εβδομάδα ότι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πρόεδρος και ο Βανς ήταν μεταξύ των ανθρώπων, τα τηλέφωνα των οποίων μπήκαν στο στόχαστρο μέσω της διείσδυσης των Κινέζων χάκερ στο σύστημα της Verizon. Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπήρχαν και άλλοι στόχοι, «εντός και εκτός της κυβέρνησης».
Είναι η δεύτερη φορά που η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ μπαίνει στο στόχαστρο χάκερ. Το υπουργείο Δικαιοσύνης άσκησε δίωξη σε τρία μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν με την κατηγορία της απόπειρας διατάραξης των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.
- Πούτιν και Ζελένσκι ανοίγουν παράθυρο διαλόγου – Πρόταση για συνάντηση κορυφής μετά τα μηνύματα περί ειρηνευτικής συμφωνίας
- Μουντιάλ 2026: Η Βραζιλία στήνει «φρούριο» στις ΗΠΑ – Ο Νεϊμάρ, το Νο10 και η αποστολή για την κορυφή
- Σλάβοϊ Ζίζεκ / Tεχνητή Νοημοσύνη, υποκείμενο και επιθυμία
- Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ: Συνεδρίαση με φόντο τις νέες ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό
- Δημοσκόπηση Metron Analysis: Νέα δεδομένα μετά την είσοδο Τσίπρα και Καρυστιανού στο πολιτικό σκηνικό






