Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής κοντά στην Τοπική Κοινότητα Χελιδονίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, με τις αρχές να προχωρούν σε εκκενώσεις και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν ενισχυμένες για να συγκρατήσουν το πύρινο μέτωπο.
Η φωτιά πλησιάζει κατοικίες – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις
Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 18:00, καίει αγροτοδασικές εκτάσεις κοντά στο μοναστήρι της Παναγίας Σεντουκιώτισσας. Στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων, 34 οχήματα, καθώς και 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα για την αεροπυρόσβεση. Στη μάχη συμμετέχουν επίσης υδροφόρες και μηχανήματα έργου των ΟΤΑ και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην αποτροπή εξάπλωσης της πυρκαγιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών
Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, στάλθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων του Χελιδονίου προς την Αρχαία Ολυμπία. Παράλληλα, ζητήθηκε η απομάκρυνση και από τους οικισμούς Γραμματικό, Λατζόι, Άγιο Γεώργιο Λατζοίου, Πουρνάρι και Ηράκλεια με κατεύθυνση προς τον Πύργο.
- Η ανθρώπινη αδράνεια μπροστά στην καταστροφή
- Τζένη Καρέζη: Το βλέμμα που έγινε μύθος και η ζωή μιας γυναίκας που δεν υποτάχθηκε ποτέ
- Δημοσκόπηση Marc: Πάνω από 30% η Νέα Δημοκρατία – Στις 14 μονάδες η διαφορά από την ΕΛΑΣ
- Φερνάντο Μποτέρο – Έκθεση με σπάνια έργα στη Sotheby’s της Νέας Υόρκης από την καθοριστική περίοδο 1960-1973
- Μητσοτάκης: Ο Ε65 ως σύμβολο κυβερνητικού έργου – Στο επίκεντρο ανάπτυξη, οικονομία και καθημερινότητα






