Το πρωί της Κυριακής 27 Ιουλίου 2025, καταγράφηκαν συνεχείς σεισμικές δονήσεις στην Αμοργό, με τον μεγαλύτερο σεισμό να φτάνει τα 3,4 Ρίχτερ.
Από τις 08:28 έως τις 08:50 το πρωί, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κατέγραψε τουλάχιστον πέντε σεισμούς στο νησί της Αμοργού με μέγεθος από 2,7 Ρίχτερ και πάνω. Συγκεκριμένα, η σειρά των δονήσεων ήταν 2,7, 3,4, 3,2, 3,4 και 2,7 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος των σεισμών δεν ξεπέρασε τα 10 χιλιόμετρα, γεγονός που τους καθιστά σχετικά επιφανειακούς.
Οι συνεχείς δονήσεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα προκαλούν ανησυχία στους κατοίκους και τις τοπικές αρχές. Το σχετικά μικρό εστιακό βάθος αυξάνει την πιθανότητα να γίνουν αισθητοί οι σεισμοί στην περιοχή, ενώ παρακολουθείται στενά η εξέλιξη της κατάστασης για τυχόν νέες δονήσεις και πιθανά προβλήματα ασφαλείας.
Η κατάσταση στην Αμοργό συνεχίζει να εξελίσσεται, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε σεισμικού φαινομένου.
- Σαμαράς: Τα βίντεο κατά της ΝΔ, τα μηνύματα για νέο πολιτικό φορέα και η απάντηση Μαρινάκη
- Θάνος Ντόκος: Οι αποκαλύψεις των Ρώσων φαρσέρ ανοίγουν νέα συζήτηση για τα πρωτόκολλα ασφαλείας στο Μέγαρο Μαξίμου
- Βελτιωμένη η εικόνα της μεγάλης φωτιάς στην Οινόη – Συνεχίζεται η μάχη με 210 πυροσβέστες και 29 εναέρια μέσα
- Πνιγμένη στον καπνό η Θεσσαλονίκη από τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο – Αγωνία για το τοξικό νέφος και τη δημόσια υγεία
- Νίκος Δένδιας: Παρέμβαση-πλατφόρμα για το μέλλον της Κεντροδεξιάς, τις μεταρρυθμίσεις και το νέο παραγωγικό μοντέλο






