Λέρος: Νέα στοιχεία για την αφαίρεση οπλισμού – Έχουν κλαπεί 140 νάρκες κατά προσωπικού

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για την κλοπή πολεμικού υλικού από τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού, τόσο από τον Στρατιωτικό Εισαγγελέα όσο και από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε διαπιστωθεί η απώλεια 2 αντιαρματικών όπλων, άγνωστου αριθμού αμυντικών χειροβομβίδων, οπλοβομβίδων κατά προσωπικού αλλά και αντιαρματικών, εκρηκτικών υλών και ποσότητας βραδύκαυστου φιτιλιού.

Επιπλέον είχαν κλαπεί νάρκες κατά προσωπικού. Κι ενώ οι πληροφορίες γι αυτό έρχονταν με το σταγονόμετρο, έρχεται σήμερα το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» που -εφόσον επιβεβαιωθεί- αποτελεί νέα βόμβα! Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως οι νάρκες που εκλάπησαν ήταν 140!

Και όχι μόνον αυτό: Οι συγκεκριμένες νάρκες κατά προσωπικού έπρεπε να έχουν καταστραφεί! Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η «Εστία» η χώρα μας όφειλε να έχει καταστρέψει αυτές τις νάρκες βάσει της Συμφωνίας της Οττάβα που είχε υπογράψει το 1999.

Κανονικά ο Ελληνικός Στρατός θα έπρεπε να καταστρέψει έως τον Μάρτιο του 2008 τις περίπου 1.500.000 νάρκες κατά προσωπικού που διέθετε. Ωστόσο -σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα- η χώρα μας έως τις αρχές του 2018 είχε ακόμη αποθηκευμένες σε δεκάδες στρατόπεδα περίπου 400.000 νάρκες αυτού του τύπου, χωρίς να έχουν απενεργοποιηθεί!

Το γεγονός κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να λάμψει η αλήθεια, να βρεθούν οι ένοχοι της κλοπής και να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στις αποθήκες του Στρατού.

About Author