Λέρος: Η ΕΥΠ στις έρευνες για την απώλεια οπλισμού από μονάδα – Σφίγγει ο κλοιός

Κλιμάκιο αντρών και της ΕΥΠ συμμετέχουν πλέον στις έρευνες των στρατιωτικών Αρχών και της Αντιτρομοκρατικής για την απώλεια πυρομαχικών από την βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο. Σαν φυσικό ακόλουθο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι και η άρση τηλεφωνικού απορρήτου που αποφασίστηκε να γίνει τουλάχιστον για τα άτομα που βρίσκονται στον κλειστό πυρήνα των βασικών υπόπτων που είναι λιγότερα από δέκα.

Σε ό,τι αφορά την Αντιτρομοκρατική αυτό που έχει γίνει εντελώς ξεκάθαρο πλέον από τις έρευνες στον χώρο είναι ότι δεν έχει βρεθεί το παραμικρό ίχνος εξωτερικής παρέμβασης ή παραβίασης.

Στον όγκο των ερευνών είναι να ελεγχθεί και καρέ-καρέ όλο το διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικό της βάσης, σε μία προσπάθεια επίσης να διαπιστωθεί τι μπορεί να έχει συμβεί.

Το μόνο σίγουρο είναι πως στον συγκεκριμένο χώρο πολύ συγκεκριμένα άτομα είχαν πρόσβαση και αποτελούν τον στενό κύκλο των υπόπτων προς εξέταση αλλά και τα χρονικά διαστήματα που φαίνεται να μην προκύπτουν διαφοροποιήσεις στις καταγραφές οπλισμού.

Ειδικότερα, και όπως σημειώνει το militare.gr, από το Μάιο και μετά φαίνεται ότι περιορίζεται ο χρόνος κατά τον οποίο έγινε η σοβαρή κλοπή οπλισμού στη ναυτική βάση της Λέρου.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις που έχουν δώσει υπηρετούντες στη βάση και ειδικά ο υπεύθυνος της αποθήκης που παρέδωσε, είχε γίνει καταγραφή υλικών τον περασμένο Μάιο, χωρίς να έχει διαπιστωθεί κάποιο έλλειμμα. Αυτό σημαίνει ότι τα κουτιά στα οποία βρίσκονταν τα “υλικά” ήταν απαραβίαστα,στον έλεγχο του Μαϊου.

Υπενθυμίζεται ότι ο βαρύς οπλισμός αφορά σε έτοιμα πακέτα για τις ειδικές δυνάμεις του Π.Ν. και η απώλεια που διαπιστώθηκε κατά την παράδοση-παραλαβή της αποθήκης στον νέο υπεύθυνο, είναι: Δύο αντιαρματικά, οπλοβομβίδες, χειροβομβίδες, βραδύκαυστα φιτίλια και υπάρχουν πληροφορίες ακόμα και για νάρκες κατά προσωπικού.

Σφίγγει ο κλοιός

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, από τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστή η υπόθεση απώλειας στρατιωτικού υλικού από την μονάδα στη Λέρο, η βεντάλια των ερευνών έφθασε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018. Ο μήνας φαίνεται ότι ήταν ορόσημο απαρχής της περίεργης υπόθεσης.

Από τα 9 άτομα που είχε επικεντρωθεί η έρευνα από το απόγευμα της Τρίτης, φαίνεται ότι πλέον εστιάζουν σε 4 άτομα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να σχετίζονται και με την τοπική κοινωνία.

Το μεγάλο ερώτημα βάσει των παραπάνω δεδομένων είναι το πού μπορεί να έχουν καταλήξει αυτά τα υλικά, δηλαδή τα 2 αντιαρματικά, οι χειροβομβίδες και τα πυρομαχικά.

Τρία είναι τα επικρατέστερα σενάρια:

  • Το πρώτο και με τις λιγότερες πιθανότητες είναι να έφτασαν σε κάποια εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση.
  • Το δεύτερο, να κατέληξαν σε αλιείς, που πολλές φορές ψαρεύουν με την χρήση δυναμίτη
  • Και σε ότι αφορά τα αντιαρματικά, το τρίτο σενάριο αναφέρει να έχουν καταλήξει μέσω κάποιου ή κάποιων παράνομων αλλοδαπών σε τρίτες χώρες, με άγνωστους παραλήπτες.

Βεβαίως, το κουβάρι των ερευνών θα βοηθήσουν να ξετυλίξουν με τις απαντήσεις που θα δώσουν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

ΠΗΓΗ: news247.gr, αντ1

About Author