Σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου, ο επαναπατρισμός των σορών των επτά φιλάθλων του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους στο πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία. Αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας αναμένεται να προσγειωθεί το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ολοκληρώνοντας το τελευταίο ταξίδι των θυμάτων στην πατρίδα τους.
Οι οικογένειες και οι φίλοι των εκλιπόντων προετοιμάζονται για το ύστατο χαίρε, ενώ οι αρμόδιες αρχές έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή και αξιοπρεπή διεξαγωγή της διαδικασίας.
Συγκίνηση και φόρος τιμής στην Τούμπα
Μετά τον επαναπατρισμό, οι σοροί θα συνοδευτούν έως το γήπεδο της Τούμπας από φιλάθλους του ΠΑΟΚ, σε οργανωμένη πορεία με μηχανές, όπως ανακοίνωσαν οι σύνδεσμοι φίλων της ομάδας. Για όσους δεν διαθέτουν μηχανή, έχει οριστεί σημείο συγκέντρωσης έξω από το πέταλο της Θύρας 4.
Η Τούμπα έχει ήδη μετατραπεί σε χώρο λαϊκού προσκυνήματος. Φίλαθλοι, συγγενείς και απλός κόσμος αφήνουν λουλούδια και μηνύματα, μέσα σε κλίμα βουβού πόνου. Το σύνθημα «Αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε» κυριαρχεί, αποτυπώνοντας τη συναισθηματική φόρτιση αλλά και τη συλλογική ανάγκη αποχαιρετισμού.
Μεταφέρονται δύο τραυματίες – Νοσηλεύεται ο τρίτος
Την ίδια ώρα, αεροσκάφος του υπουργείου Υγείας μεταφέρει σήμερα στη Θεσσαλονίκη τους δύο από τους τρεις τραυματίες οπαδούς του ΠΑΟΚ που νοσηλεύονται στη Ρουμανία. Οι δύο τραυματίες αναμένεται να διακομιστούν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου θα συνεχίσουν τη νοσηλεία τους.
Ο τρίτος τραυματίας παραμένει στο νοσοκομείο της Τιμισοάρα, καθώς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μετά από επιπλοκή που διαπιστώθηκε σε νέα μαγνητική εξέταση.
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του, διευκρίνισε ότι το ΕΚΑΒ ήταν έτοιμο να παραλάβει και τους τρεις τραυματίες, ωστόσο η απόφαση των Ρουμάνων γιατρών να προχωρήσουν άμεσα σε χειρουργείο για τον έναν εξ αυτών κατέστησε αναγκαία την παραμονή του στη Ρουμανία μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του.
Επτά ονόματα, μια βαριά απώλεια
Χρήστος, Βάχος, Βασίλης, Θανάσης, Δημήτρης, Κώστας, Γιώργος. Επτά ζωές που κόπηκαν απότομα. Παιδιά, φίλοι, πατεράδες, αδέλφια. Άνθρωποι που ταξίδεψαν με τον ΠΑΟΚ στην καρδιά και δεν επέστρεψαν ποτέ. Για την οικογένεια του Δικεφάλου θα είναι για πάντα παρόντες στην Τούμπα που αγάπησαν.
Υπό διερεύνηση τα αίτια του δυστυχήματος
Τα αίτια του πολύνεκρου τροχαίου παραμένουν υπό διερεύνηση από τις ρουμανικές αρχές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει εκδοθεί επίσημο πόρισμα για τις συνθήκες που οδήγησαν στη μοιραία σύγκρουση. Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ αναμένεται να ρίξουν φως στα κρίσιμα ερωτήματα γύρω από την τραγωδία.






