Νέα έγγραφα που δημοσιοποίησαν οι Δημοκρατικοί στην Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων φέρνουν ξανά στο προσκήνιο τον σκοτεινό κύκλο επαφών του καταδικασμένου για σεξουαλικά αδικήματα Τζέφρι Έπσταϊν.
Τα αρχεία περιλαμβάνουν τηλεφωνικά μηνύματα, ημερολόγια, αντίγραφα πτήσεων και οικονομικά βιβλία, στα οποία κατονομάζονται μεταξύ άλλων ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, ο πρίγκιπας Άντριου και ο μεγιστάνας Πίτερ Τιλ, συνιδρυτής του PayPal και του Palantir.
Η αναφορά στον Μασκ και οι εξηγήσεις του
Σύμφωνα με τις σημειώσεις που κατατέθηκαν, ο Μασκ είχε προσκληθεί στο νησί του Έπσταϊν τον Δεκέμβριο του 2014. Σε ένα από τα έγγραφα, με ημερομηνία 6 Δεκεμβρίου, καταγράφεται: «Υπενθύμιση: Ο Έλον Μασκ θα φτάσει στο νησί στις 6 Δεκεμβρίου: παίζει ακόμα αυτό;)». Ο ίδιος ο Μασκ έχει στο παρελθόν παραδεχθεί ότι είχε δεχθεί πρόσκληση, αλλά επέμεινε ότι ποτέ δεν την αποδέχθηκε. Η δημοσιοποίηση των νέων στοιχείων αναμένεται να αναζωπυρώσει τη συζήτηση γύρω από τις σχέσεις κορυφαίων επιχειρηματιών με τον Έπσταϊν.
Ο πρίγκιπας Άντριου και οι πτήσεις με τον Έπσταϊν
Τα αρχεία περιλαμβάνουν επίσης μανιφέστο πτήσης από το Νιου Τζέρσεϊ προς τη Φλόριντα, τον Μάιο του 2000, στο οποίο ο πρίγκιπας Άντριου κατονομάζεται ως επιβάτης μαζί με τον Έπσταϊν και τη Γκισλέιν Μάξγουελ. Ο Άντριου έχει κατ’ επανάληψη αρνηθεί οποιαδήποτε παράβαση, όμως η παρουσία του σε πτήσεις με τον καταδικασμένο χρηματιστή και τη συνεργάτιδά του εξακολουθεί να βαραίνει την εικόνα του.
Τα νέα ερωτήματα
Εκτός από τον Μασκ και τον πρίγκιπα Άντριου, τα αρχεία περιλαμβάνουν αναφορές σε άλλα δημόσια πρόσωπα, όπως τον Στιβ Μπάνον, πρώην σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ. Η δημοσιοποίησή τους αναδεικνύει για ακόμη μια φορά το εύρος των διασυνδέσεων του Έπσταϊν με ισχυρές προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής σκηνής. Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι κατά πόσο αυτές οι αποκαλύψεις θα οδηγήσουν σε νέες έρευνες και πολιτικές πιέσεις, ειδικά για όσους εξακολουθούν να κατέχουν σημαντικές θέσεις επιρροής.
- Εμμανουήλ Καραλής: Πέρασε τα 6,00 μέτρα στη Λεμεσό και δείχνει έτοιμος για μεγάλες διακρίσεις
- Τραμπ και Ιράν: Χωρίς τελική απόφαση η κρίσιμη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις
- Ρουμανία: Πώς θα μπορούσε να αντιδράσει το ΝΑΤΟ μετά την πτώση drone σε πολυκατοικία – Άρθρο 4, αποτροπή και επόμενα βήματα
- «Ο ζουρνάς μας ενώνει» στη Μελίκη Ημαθίας – Γλέντι με τρεις κομπανίες από Σέρρες, Νάουσα και Ρουμλούκι
- Ο Παυλόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής: Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να γίνει δικαστής — γιατί δεν έχει συνείδηση





