Στη νέα της ανάρτηση, η ιδιοκτησία της ταβέρνας «Αξιώτισσα» διευκρινίζει ότι οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο ήταν Βρετανοί Εβραίοι και όχι Ισραηλινοί, ενώ επισημαίνει ότι η γυναίκα που έσκισε αυτοκόλλητο είναι «μέλος του ισραηλινού οργανισμού στρατηγικού σχεδιασμού ELNET, που εκπονεί πολεμικά σχέδια στο Ισραήλ και προωθεί τη στρατιωτική συνεργασία Βρετανίας–Ισραήλ».
Η ταβέρνα υποστηρίζει ότι το επεισόδιο ξεκίνησε από τους ίδιους και ότι ουδέποτε ερωτήθηκαν για το θρήσκευμα ή την εθνικότητά τους.
Σε συνέχεια της ανάρτησης, η ιδιοκτησία υπογράμμισε: «Πέραν του αυτονόητου δικαιώματος να μην ανεχόμαστε προσβλητικές συμπεριφορές, φθορές και τραμπουκισμούς στον χώρο μας, καθώς επίσης και κλοπή – αφού θέλανε να φύγουν χωρίς να πληρώσουν αυτά που είχαν καταναλώσει –, κάθε μαγαζί είναι ιδιωτικός χώρος με δημόσια πρόσβαση. Τους κανόνες της εξυπηρέτησης του κοινού τους θέτει ο μαγαζάτορας. Αν δεν αρέσει στο κοινό η εξυπηρέτηση, ας μην ξαναπάει εκεί. Τέλος».
Το περιστατικό προκάλεσε αντιδράσεις στην πολιτική σκηνή. Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης καταδίκασε το γεγονός ως αντισημιτική ενέργεια, τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει «επιλεκτική ευαισθησία», καθώς δεν υπάρχει η ίδια στάση απέναντι σε Τούρκους τουρίστες, παρά την κατοχή της Κύπρου.
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Είναι ανατριχιαστικό στην Ελλάδα, τη χώρα της δημοκρατίας, της φιλοξενίας, να εκδιώκονται άνθρωποι λόγω του θρησκεύματός τους ή της εθνικότητάς τους. Φαντάζομαι θυμάστε ποιοι το έκαναν αυτό στο παρελθόν και τι εκπροσωπούσαν. Είναι αδιανόητο να συμβαίνει αυτό στη χώρα μας. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το συζητάμε. Η Δικαιοσύνη οφείλει να προχωρήσει χθες, αν θεωρήσει ότι αυτό εμπίπτει σε κάποιο αδίκημα. Κανείς δεν θέλει να βλέπει αυτό που συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας και αλλού στον κόσμο».
- Γεραπετρίτης: Συνάντηση Μητσοτάκη–Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
- “Αξιώτισσα”: Νέα ανάρτηση του ιδιοκτήτη της για το επεισόδιο με τους Βρετανεβραίους
- Η εθνική στοχεύει στο 4Χ4 απέναντι στη Βοσνία για την κορυφή του ομίλου
- Ιστορικό ρεκόρ για το χρυσό: 3.501 δολάρια η ουγκιά εν μέσω ανησυχιών για τη Fed
- Αίθριος καιρός και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα – Ενισχυμένοι άνεμοι στα πελάγη