Το κοινοβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σήμερα έναν νόμο που επιτρέπει την απαγόρευση προβολής στο Ισραήλ ξένων ΜΜΕ που υπονομεύουν την ασφάλεια του Κράτους, ένα νομοσχέδιο που στόχευε το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Al-Jazeera.
Ο νόμος αυτός, που επικυρώθηκε με 70 ψήφους υπέρ έναντι 10 κατά, δίνει στον πρωθυπουργό τη δυνατότητα να απαγορεύσει την προβολή περιεχομένων του τηλεοπτικού δικτύου που στοχοθετείται, αλλά και να κλείσει τα γραφεία του στο Ισραήλ.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα πως θέλει να «ενεργήσει αμέσως» για να απαγορεύσει την προβολή του Αλ Τζαζίρα στο Ισραήλ, λίγο μετά την ψηφοφορία στην Κνεσέτ.
«Το τρομοκρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera δεν θα μεταδίδεται πλέον στο Ισραήλ. Προτίθεμαι να ενεργήσω αμέσως σε συμφωνία με τον νέο νόμο, προκειμένου να σταματήσω τις δραστηριότητες του δικτύου», επισήμανε ο Νετανιάχου σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.
- Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Σιδηροδρόμων διαψεύδει έγκριση του GPS για την ασφάλεια στα τρένα
- Το Bitcoin σκαρφαλώνει σε νέα ιστορικά υψηλά
- Νετανιάχου: «Μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη» – Το Ισραήλ δεσμεύεται για πλήρη έλεγχο της Γάζας και επιστροφή των ομήρων
- Μητσοτάκης: Νέος τηλεφωνικός αριθμός, 1566, για οποιαδήποτε απορία σχετικά με το ΕΣΥ
- Λευκός Οίκος: Την “ψυχρολουσία” Ζελένσκι θύμισε η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Νοτιοαφρικανό πρόεδρο
Tags: Al Jazeera Ισραήλ