28 Ιούλ 2026

Δείτε επίσης

  • Home
  • Headlines
  • Μητσοτάκης από τη Λέρο: «Η μεγαλύτερη αναβάθμιση του ΕΣΥ από την ίδρυσή του»

Μητσοτάκης από τη Λέρο: «Η μεγαλύτερη αναβάθμιση του ΕΣΥ από την ίδρυσή του»

Image

NewsEdit
Συντακτική Ομάδα
AnatropiNews

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να παραδώσει ένα καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας από αυτό που παρέλαβε επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λέρο, όπου επισκέφθηκε το ανακαινισμένο Κρατικό Θεραπευτήριο – Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας του νησιού. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού ως τη μεγαλύτερη παρέμβαση στις υποδομές του ΕΣΥ από την ίδρυσή του, ενώ στη συνέχεια επιθεώρησε έργα αναβάθμισης στον λιμένα Λακκίου και ενημερώθηκε για την ανάπτυξη νέας τουριστικής μαρίνας.

«Το ΕΣΥ κινείται στη σωστή κατεύθυνση»

Κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Λέρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Υγείας αποτελεί τη μεγαλύτερη παρέμβαση στις υποδομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας από τη σύστασή του.

Όπως ανέφερε, στόχος της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση ενός εκτεταμένου προγράμματος αναβάθμισης, επισημαίνοντας ότι έχουν ήδη υλοποιηθεί σημαντικές παρεμβάσεις, ενώ παραμένουν σε εξέλιξη νέες δράσεις. Παράλληλα, σημείωσε ότι το ΕΣΥ «κινείται πλέον στη σωστή κατεύθυνση».

Εκτεταμένη ανακαίνιση στο Νοσοκομείο Λέρου

Οι εργασίες εκσυγχρονισμού στο Κρατικό Θεραπευτήριο – Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λέρου πραγματοποιήθηκαν με χρηματοδότηση, μεταξύ άλλων, από το Ταμείο Ανάκαμψης, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος αναβάθμισης των δημόσιων δομών υγείας.

Οι παρεμβάσεις περιλάμβαναν την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό:

  • του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών,
  • της Καρδιολογικής Κλινικής,
  • της Παθολογικής Κλινικής,
  • της Γυναικολογικής Κλινικής,
  • της Παιδιατρικής Μονάδας,
  • των χειρουργείων,
  • του Ακτινολογικού Εργαστηρίου,
  • της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού δυναμικότητας δέκα θέσεων,
  • καθώς και κοινόχρηστων χώρων του νοσοκομείου.

Η σημασία του νοσοκομείου για τα Δωδεκάνησα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την επίσκεψη, το Νοσοκομείο Λέρου εξυπηρέτησε περισσότερους από 33.500 ασθενείς κατά το προηγούμενο έτος, ενώ περίπου 10.000 πολίτες προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Η αναβάθμιση των υποδομών εκτιμάται ότι ενισχύει περαιτέρω την υγειονομική κάλυψη της Λέρου και συνολικά των Δωδεκανήσων.

Κατά την επίσκεψη, ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Λέρου Τιμόθεο Κωττάκη. Την ξενάγηση στους ανακαινισμένους χώρους πραγματοποίησε ο διοικητής του νοσοκομείου Σταμάτης Καρδάσης, ενώ ο πρωθυπουργός συνομίλησε με εργαζόμενους της μονάδας.

Παρεμβάσεις στον λιμένα Λακκίου

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λέρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και τον λιμένα του Λακκίου, όπου ολοκληρώθηκαν σημαντικές εργασίες συντήρησης της κεντρικής προβλήτας με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την επέκταση της προβλήτας, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών του νησιού.

Νέα μαρίνα για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε επίσης για την πορεία της αδειοδοτικής διαδικασίας του νέου αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών, το οποίο προβλέπεται να φιλοξενεί έως και 70 σκάφη αναψυχής.

Η νέα υποδομή αναμένεται να ενισχύσει τις δυνατότητες της Λέρου στον θαλάσσιο τουρισμό και να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Δείτε επίσης