09 Ιούλ 2026

Δείτε επίσης

  • Home
  • Headlines
  • Φωτιά στο Σισμανόγλειο: Προσήχθη 74χρονος ασθενής – Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από αναμμένο τσιγάρο

Φωτιά στο Σισμανόγλειο: Προσήχθη 74χρονος ασθενής – Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από αναμμένο τσιγάρο

Image

NewsEdit
Συντακτική Ομάδα
AnatropiNews

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε θάλαμο της 1ης Παθολογικής Κλινικής του Σισμανογλείου Νοσοκομείου. Οι Αρχές προσήγαγαν 74χρονο ασθενή, ο οποίος φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά από αναμμένο τσιγάρο, ενώ η υπόθεση εξετάζεται από το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής. Την ίδια ώρα, ερευνώνται και οι συνθήκες υπό τις οποίες κατέληξε 83χρονη ασθενής κατά τη διάρκεια της εκκένωσης.

Άμεση κινητοποίηση για την κατάσβεση της φωτιάς

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τις 05:00 τα ξημερώματα, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε θάλαμο του πρώτου ορόφου της 1ης Παθολογικής Κλινικής του Σισμανογλείου.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 28 πυροσβέστες, επτά οχήματα, ένα βραχιονοφόρο και ένα κλιμακοφόρο όχημα. Η επέμβαση ήταν άμεση, με αποτέλεσμα η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο πριν επεκταθεί σε άλλους χώρους του νοσοκομείου.

Εξαιτίας των πυκνών καπνών αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση του πρώτου και του δεύτερου ορόφου. Περίπου 70 ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλες πτέρυγες του νοσηλευτικού ιδρύματος, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί από την επιχείρηση απομάκρυνσής τους.

Προσήχθη 74χρονος ασθενής

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι πυροσβέστες υπέδειξαν ως ύποπτο για την εκδήλωση της πυρκαγιάς έναν 74χρονο ασθενή που νοσηλευόταν στον συγκεκριμένο θάλαμο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο άνδρας φέρεται να άναψε τσιγάρο, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το στρώμα του κρεβατιού του. Στη συνέχεια αποχώρησε από το νοσοκομείο και εντοπίστηκε λίγο αργότερα στο σπίτι του από αστυνομικούς.

Αρχικά προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ανακριτικό Τμήμα Χαλανδρίου. Οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, ενώ εφόσον προκύψουν επαρκείς ενδείξεις για εμπρησμό από πρόθεση, θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές διαδικασίες.

Παράλληλα, το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής συνεχίζει την έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.

Οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη

Στο Σισμανόγλειο μετέβη λίγες ώρες αργότερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συνεχάρη το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για την αποτελεσματική διαχείριση του περιστατικού.

Όπως ανέφερε, η νοσηλεύτρια της βάρδιας αντιλήφθηκε αμέσως τη φωτιά, εισήλθε στον θάλαμο και διαπίστωσε ότι είχε τυλιχθεί στις φλόγες το κρεβάτι ασθενούς. Σύμφωνα με τον υπουργό, στον συγκεκριμένο χώρο δεν υπήρχαν φιάλες οξυγόνου ή άλλα εύφλεκτα υλικά του νοσοκομείου, ενώ όλα τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η εστία της πυρκαγιάς εντοπίζεται στο στρώμα του κρεβατιού.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η άμεση αντίδραση του προσωπικού απέτρεψε μία πολύ σοβαρότερη εξέλιξη, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό δυνητικά επικίνδυνο για δεκάδες νοσηλευόμενους.

Το περιστατικό με την 83χρονη ασθενή

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης, μία 83χρονη ασθενής υπέστη καρδιακή ανακοπή και κατέληξε.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το υπουργείο, η ανακοπή δεν συνδέεται με τη φωτιά, επισημαίνοντας ότι η ηλικιωμένη δεν είχε εισπνεύσει καπνό και είχε μεταφερθεί εγκαίρως σε ασφαλές σημείο. Όπως ανέφερε, η ασθενής αντιμετώπιζε ήδη ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα υγείας και η κατάσταση της ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Ωστόσο, συγγενικό της πρόσωπο υποστήριξε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ότι η ανακοπή σημειώθηκε χρονικά την ίδια περίοδο με την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Οι συνθήκες του περιστατικού αναμένεται να αξιολογηθούν στο πλαίσιο της συνολικής διερεύνησης της υπόθεσης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διαπιστωθεί αιτιώδης σύνδεση μεταξύ των δύο γεγονότων.

Δείτε επίσης