Με δημόσια και αιχμηρή παρέμβαση, ο Χρήστος Ράμμος έβαλε τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να εμπλέκεται ενεργά σε πολιτική πρωτοβουλία υπό τον Αλέξη Τσίπρα, διαψεύδοντας κατηγορηματικά πληροφορίες περί συμμετοχής του στο υπό διαμόρφωση πολιτικό εγχείρημα του πρώην πρωθυπουργού.
Δημόσια διάψευση μέσω κοινωνικών δικτύων
Ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΑΕ, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απέρριψε ως ανυπόστατα τα σχετικά δημοσιεύματα, ξεκαθαρίζοντας ότι ουδέποτε υπήρξε πρόθεση εκ μέρους του να αναμειχθεί στην ενεργό πολιτική.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί επί του ζητήματος, σημειώνοντας πως η προσωπική και επαγγελματική του πορεία βρίσκεται εκτός πολιτικού πεδίου.
Επίθεση σε μέσα ενημέρωσης για κατασκευή ψευδών ειδήσεων
Στην παρέμβασή του, ο Χρήστος Ράμμος εξαπέλυσε ευθεία επίθεση σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία χαρακτήρισε «ανυπόληπτα», κατηγορώντας τα για κατασκευή ανυπόστατων σεναρίων με στόχο τον εντυπωσιασμό.
Όπως ανέφερε, τα σχετικά δημοσιεύματα περί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μιας πολιτικής κίνησης του Αλέξη Τσίπρα στερούνται κάθε βάσης και αποτελούν επανάληψη παλαιότερων ψευδών ισχυρισμών.
«Η ενεργός πολιτική μου είναι εντελώς ξένη»
Στην ανάρτησή του, ο πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ διατύπωσε με απόλυτο τρόπο τη θέση του:
«Δεν είχα ποτέ, ούτε έχω βεβαίως και τώρα, σκοπό να αναμειχθώ με οποιονδήποτε τρόπο στην ενεργό πολιτική».
Ολόκληρη η ανάρτηση του Χρήστου Ράμμου
«Κάποια ανυπόληπτα ΜΜΕ – διαδικτυακά και μη- , τα οποία λόγω αργίας Πρωτομαγιάς δεν είχαν φαίνεται άλλες ειδήσεις για να εντυπωσιάσουν, εφηύραν την «είδηση» ότι θα είμαι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της πολιτικής κίνησης που φέρεται να σχηματίζει ο Αλέξης Τσίπρας.
Παρότι μια τέτοια είδηση είναι ανάξια διαψεύσεως, θα το κάνω, διότι δεν θέλω να ανακατεύεται άλλο το όνομα μου σε τέτοια σενάρια από ανθρώπους που είναι πρόδηλο πως κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.
Όπως έχω πει άπειρες φορές, έχω αρκετές άλλες ασχολίες στην ζωή μου, που μου δίνουν πλήρη ικανοποίηση και δεν είχα ποτέ, ούτε έχω βεβαίως και τώρα, σκοπό να αναμειχθώ με οποιονδήποτε τρόπο στην ενεργό πολιτική.
Είναι κάτι που δεν με αφορά και μου είναι εντελώς ξένο. Έτσι, ελπίζω άπαξ δια παντός να σταματήσει η αναπαραγωγή αυτών των γελοίων «ειδήσεων» από αυτούς που τα έχουν ξαναπεί άπειρες φορές κατά το παρελθόν, και ενώ έχουν διαψευστεί, τα αναμασούν».






