Μεγάλη διάκριση για τον Έλληνα σκηνοθέτη στη Μόστρα
Η ταινία «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου βραβεύθηκε με τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας.
Το «Poor Things», που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 4 Ιανουαρίου 2024 από την Feelgood Entertainment, πρόκειται για μια μοντέρνα διασκευή του μύθου του Φρανκενστάιν βασισμένη στο ομώνυμο βραβευμένο βιβλίο του ‘Αλισντερ Γκρέι, με πρωταγωνιστές την Έμμα Στόουν, τον Γουίλεμ Νταφόε και τον Μαρκ Ράφαλο.
Το βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας απονεμήθηκε στην Κέιλι Σπέινι για τον ρόλο της στην ταινία «Priscilla» που είναι βασισμένη στο βιβλίο της Πρισίλα Πρίσλεϊ “Ο Έλβις και εγώ”, και το βραβείο Αντρικής Ερμηνείας στον Πίτερ Σάρσγκαρντ για το «Memory».
Το Μεγαλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής κέρδισε ο Ryusuke Hamaguchi για το «Evil Does Not Exist», ενώ με το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής βραβεύτηκε το «Green Border» της Agnieszka Holland.
Με τον Αργυρό Λέοντα Καλύτερης Σκηνοθεσίας βραβεύτηκε ο Matteo Garrone για το «Me Captain», ενώ το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου κέρδισαν οι Guillermo Calderon και Pablo Larraín για το «El Conde».
Στα βραβεία ερμηνείας, η Cailee Spaeny κέρδισε το Βραβείο Volpi Cup Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της ως Πρισίλα Πρίσλεϊ στην ταινία της Σοφία Κόπολα, αλλά και ο Peter Sarsgaard (Memory) που βραβεύτηκε με το βραβείο Volpi Cup Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου, ενώ το βραβείο Marcello Mastroianni Καλύτερου Νέου Ηθοποιού κέρδισε ο Seydou Sarr (Me Captain).

- Συμφωνία ΗΠΑ–Ιράν: Γιατί στο Ισραήλ μιλούν για πολιτική ήττα του Νετανιάχου
- Άρειος Πάγος: Πρώτος ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος στη Διάσκεψη των Προέδρων – Στο Υπουργικό Συμβούλιο η τελική απόφαση
- Εμμανουήλ Καραλής: Πρώτη νίκη στο Diamond League της Ντόχα με 5,92 μ. στο επί κοντώ
- Εκκλησία: Εσωτερικές ρωγμές μετά τη ρύθμιση για τις αποδοχές των αρχιερέων
- Ισόβια κάθειρξη για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι
Περισσότερα σε λίγο


