Μία αναμενόμενη ήττα από τις ΗΠΑ, 109-81, υπέστη η εθνική, για τη 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στη Μανίλα.
Με τον Γιώργο Παπαγιάννη να σημειώνει 17 πόντους σε 21 λεπτά συμμετοχής, αλλά να κάθεται νωρίς στον πάγκο και τον Νίκο Ρογκαβόπουλο να προσθέτει 14, η «επίσημη αγαπημένη» έχει πλέον ρεκόρ 1-1 έναντι των ΗΠΑ που έκαναν το 2-0 και πλέον οι Έλληνες διεθνείς επικεντρώνονται στον… τελικό με τη Νέα Ζηλανδία την Τετάρτη (30/8, 15:40), όταν θέλουν νίκη πάση θυσία για να τερματίσουν στη 2η θέση του 3ου ομίλου και να προκριθούν στη φάση των «16».
Η εθνική είχε επικρατήσει με 92-71 της Ιορδανίας στην πρεμιέρα, ενώ οι ΗΠΑ είχαν νικήσει με 99-72 τη Νέα Ζηλανδία. Οι Αμερικανοί που είχαν τρεις παίκτες διψήφιους, δηλαδή τους Όστιν Ριβς (15π.), Άντονι Έντουαρτνς (13π.) και Τζάλεν Μπράνσον (13π.), και τον Τζος Χαρτ να μαζεύει 11 ριμπάουντ (!), αντιμετωπίζουν την Τετάρτη (30/8) στις 11:40 την Ιορδανία που έχει μείνει εκτός της φάσης των «16», με δύο ήττες μέχρι στιγμής, από Ελλάδα και Νέα Ζηλανδία.
Τα δεκάλεπτα: 19-23, 37-50, 56-79, 81-109
- ΗΠΑ – Ιράν: O κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης σύγκρουσης
- ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Απάτη 2,8 εκατ. ευρώ με πρόσχημα άρρωστα παιδιά – Πού κατέληγαν οι δωρεές
- Filaret Galchev: Από τα 6,7 δισ. δολάρια και την Eurocement στην απώλεια του επιχειρηματικού του ομίλου
- Η Ελλάδα έφτιαξε τη σκάλα για να ανεβαίνουν οι πιλότοι στα Rafale και το Διαδίκτυο κάνει πάρτι
- Ένοχοι πέντε αστυνομικοί για την υπόθεση Βασίλη Μάγγου – Η απόφαση και το χρονικό μιας εξαετούς δικαστικής διαδρομής






