Τσίπρας: Το μοντέλο διαχείρισης της πανδημίας απέτυχε – Τα έξυπνα μέτρα αποδείχθηκαν βλακώδη

Σκληρή κριτική στο αποτυχημένο μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση αλλά και συγκεκριμένα μέτρα για την ανάσχεση του τρίτου και σφοδρότερου κύματος παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή τους στην εκπομπή του Open Tv «Ώρα Ελλάδος» και στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι τα έξυπνα μέτρα της κυβέρνησης αποδείχθηκαν βλακώδη και επέκρινε τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει το σθένος να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες αλλά και την πρόθεση να υπάρξει συνεννόηση των πολιτικών κομμάτων για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζει η χώρα.

Παράλληλα επέκρινε το μήνυμα που στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του. Όπως είπε: «Ο κόσμος χάνεται και η κυβέρνηση και οι υπουργοί της κάνουν γλέντια και βαφτίσια και αυτό δεν το συγχωρεί ο κόσμος».

Όσον αφορά στην πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν άμεσα κάποιες δραστηριότητες ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι θα επιβαρυνθεί  ακόμα περισσότερο η τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία εάν δεν ληφθούν στοχευμένα μέτρα και συγκεκριμένα: διπλασιασμός των δρομολογίων στα ΜΜΜ, τηελργασία στο 70%, μελέτες επιδημιολογικής επιτήρησης, χιλιάδες στοχευμένα τεστ σε χώρους εργασίας, αυστηρή ιχνηλάτηση  καθώς και άνοιγμα  ξενοδοχείων καραντίνας για εκείνους που μένουν σε μικρά σπίτια. Όπως είπε και τα σχολεία ανοίγουν και κλείνουν χωρίς να έχει ληφθεί κανένα μέτρο με προσλήψεις καθηγητών για να γίνονται μαθήματα σε διπλές βάρδιες και συνεχή τεστ προκειμένου να υπάρχει καθαρή επιδημιολογική εικόμα.

About Author