Μενδώνη: Δεν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες για Λιγνάδη – Καμία ανοχή εφόσον υπάρξουν

Δεν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη όπως δήλωσε η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε η ίδια, δεν θα υπάρξει καμία ανοχή εφόσον υπάρξουν συγκεκριμένες καταγγελίες.

Ακόμη, η Λίνα Μενδώνη πρόσθεσε ότι το σκηνικό παραίτησης που στήθηκε για τον διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου δεν ευσταθεί.

Όπως η ίδια δήλωσε, ούτε επώνυμη καταγγελία, ούτε καν non paper δεν έχει κατατεθεί στο υπουργείο πολιτισμού.

«Όταν δεν υπάρχουν, μην δημιουργούμε πλαίσιο ανθρωποφαγίας που δεν στέκει σε κράτος δικαίου. Αν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες οφείλουμε να παρέμβουμε όχι όμως σε φήμες  και συζητήσεις στα social media».

Μιλώντας για τα όσα αποκαλύπτονται για το χώρο του θεάτρου γενικότερα, έκανε λόγο για νοσηρή κατάσταση τονίζοντας ότι «είναι καιρός να σπάσει το απόστημα», αναφέροντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή και οι καταγγελίες πρέπει να πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης.

«Αντί για αινιγματικές ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερώσει ότι ο κ. Λιγνάδης παραμένει στη θέση του, η υπουργός Πολιτισμού οφείλει άμεση και αναλυτική ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του.

«Περιμέναμε», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ότι η κα Μενδώνη θα έχει αντιληφθεί πως το κλίμα στον χώρο του θεάτρου τις τελευταίες ημέρες δεν είναι για τις εξυπνάδες της».

Διαψεύδει τις φήμες ότι απομακρύνεται από το Εθνικό Θέατρο ο Δ. Λιγνάδης

Το θέμα Λιγνάδη έβγαλε… άγρια κόντρα Ακρίτα με Μενδώνη – Η διάψευση και η νέα ανάρτηση της δημοσιογράφου

Λιγνάδης: Προσέλαβε τον αδελφό του ως ηθοποιό με μισθό 1.700 ευρώ ενώ είναι… φιλόλογος

Η Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση Λιγνάδη

About Author