Το θέμα Λιγνάδη έβγαλε… άγρια κόντρα Ακρίτα με Μενδώνη – Η διάψευση και η νέα ανάρτηση της δημοσιογράφου

Δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση το Υπουργείο Πολιτισμού στις πληροφορίες ότι έχει ζητηθεί η παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη. Με ανακοίνωση του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου διαψεύδει ότι του ζητήθηκε να παραιτηθεί, κάνοντας λόγο για φήμες, κάποιες πηγές όμως επιμένουν πώς αναζητείται τρόπος για αποχώρησή του με “ομαλό” τρόπο. Η ηγεσία του υπουργείου είχε διορίσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Οργανισμού πριν από ενάμιση χρόνο με απ’ ευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό προκήρυξης.

Μάλιστα, το θέμα με τα περί παραίτησης έχει λάβει διαστάσεις σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η κόντρα ξεκίνησε από ανάρτηση της κ. Ακρίτα η οποία ανέφερε:

“Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεατρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές. Θα παρακαλούσα να μη γίνουν εικασίες σχετικά με τους λόγους παραίτησης. Επισήμως ακόμα τίποτα δεν είναι γνωστό. Σχόλια με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται”.

Μετά την ανάρτηση αυτή το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι τις αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη τις ανακοινώνει το Υπουργείο μέσω των δελτίων τύπου του ΥΠΠΟΑ «και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media».

Μάλιστα, όπως συμπληρώνει «κάθε άλλη “αξιόπιστη πληροφορία” είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες».

Η “απάντηση” του Υπ. Πολιτισμού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της δημοσιογράφου, η οποία σε νέα ανάρτηση επιμένει στο ρεπορτάζ, κάνει λόγο για αόριστες ανακοινώσεις της Υπουργού, ενώ ζητάει να αποσαφηνιστεί η αναφορά περί την ασάφεια των σκοπιμοτήτων επισημαίνοντας:

“Είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός, μην τρέχουμε τώρα στα δικαστήρια και ανήκουμε και σε ευπαθείς ομάδες. Στο μεταξύ εμμένω στο ρεπορταζ μου”.

Αναλυτικά η νεά αναρτηση Ακρίτα :

“Βγάζει μια αόριστη ανακοίνωση η Μενδώνη (ή η Αννούλα) όπου σαφώς με φωτογραφίζει. Και φυσικά το ΣΚΑΪ – SKAI σπεύδει να ‘συντρέξει’ την υπουργό, χωρίς να κάνει ρεπορταζ για να διαπιστώσει αν ισχύει ή όχι η είδηση. Επειδη είμαι δημοσιογράφος παλαιάς κοπής κι αυτά του σουξου μουξου δεν τα γουστάρω – τρείς ερωτησούλες στην υπουργό.

1. Παραιτείται ή δεν παραιτείται ο κ. Λιγνάδης; Επιβεβαιώστε ή διαψεύστε την ε;iδηση ξεκάθαρα κι αφήστε τα μισόλογα.

2. Υπάρχουν καταγγελίες, ναι ή όχι;

3. Μού αποσαφηνίζετε παρακαλώ την ασάφεια… των σκοπιμοτήτων μου; Είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός, μην τρέχουμε τώρα στα δικαστήρια κι ανήκουμε και σε ευπαθείς ομάδες. Στο μεταξύ εμμένω στο ρεπορταζ μου.

Καταλαβατε υπουργέ; Κατάλαβες Αννούλα; Που θα μου υπαγορεύσεις πώς θα κάνω τη δουλειά μου;”

Πάντως μετά την ανακοίνωση διάψευσης Λιγνάδη η κ. Ακρίτα έκανε νέα ανάρτηση αναφέροντας:

“Ο Δημητρης Λιγνάδης διαψεύδει την ειδηση. Η Μενδωνη στην ανακοίνωση της ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει. Αν δεν υπαρχουν καταγγελίες για τον κ. Λιγναδη και συνεπώς δεν ‘τον παραιτούν’ όπως γνωρίζω, θα τού ζητήσω συγγνώμη. Αν όμως υπάρχουν και δεν ‘τον παραιτούν’ τότε η πράξη της Μενδωνη είναι μια καθαρά πολιτική επιλογή που θα κριθεί ανάλογα.
Επιμένω ότι το ρεπορταζ μου ισχύει και είναι διασταυρωμένο”.


Πηγή: libre.gr

About Author