Δημοσιεύματα ομογενειακών μέσων αμφισβητούν ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών είναι απόφοιτος του Columbia!

Πολλά ερωτήματα δημιουργούνται στην ομογένεια των ΗΠΑ σχετικά με τον υφυπουργό Εξωτερικών και εκδότη του “Κήρυκα” Νέας Υόρκης Αντώνη Διαματάρη, καθώς ο ιστότοπος kalami.us με μπαράζ δημοσιευμάτων του τις τελευταίες ημέρες αμφισβητεί εμμέσως πλην σαφώς πως ο κυβερνητικός αξιωματούχος είναι απόφοιτος του φημισμένου πανεπιστημίου Columbia, όπως ο ίδιος φέρεται να αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα που διανεμήθηκε στην Αθήνα.

Ο ιστότοπος θέτει το σχετικό ερώτημα, αφήνοντας να εννοηθεί πως υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία περί του αντιθέτου:

Ο εκλεκτός του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, ως διαχρονικός συνεργάτης-αυλοκόλακας της οικογένειας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντ. Διαματάρης, μπορεί να ενημερώσει από ποιό ”Columbia University”, πήρε ”μάστερ” (ή άλλο πτυχίο) στην ”Διοίκηση Επιχειρήσεων” ή σε οτιδήποτε άλλο;;;

Η ερώτηση δικαιολογημένη, αφού στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών (βιογραφικό) και σε δημοσιεύματα αθηναϊκών (έντυπων και ηλεκτρονικών) ΜΜΕ, παρουσιάζεται ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Απόδημους, ως ”απόφοιτος” του φημισμένου πανεπιστήμιου Columbia Νέας Υόρκης και μάλιστα με ”μάστερ”

Οι εκδοτικές και άλλες δραστηριότητες του υφυπουργού βρίσκονται στο στόχαστρο από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε κυβερνητικά καθήκοντα καθώς ομογενειακά μέσα θεωρούν πως αξιοποιεί τη νέα του θέση για την προώθηση των εκδοτικών συμφερόντων του στις ΗΠΑ και, σύμφωνα με πληροφορίες, η κριτική προς το πρόσωπό του θα ενταθεί με αποκαλύψεις, όπως υπονοείται από μιντιακούς παράγοντες της ομογένειας.

Για το θέμα φέρεται να έχουν ενημερωθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και ζητήθηκε ήδη να υπάρξει απάντηση από τον υφυπουργό Εξωτερικών ώστε να μην ξεσπάσει νέα υπόθεση “αριστείας” στην κυβέρνηση μετά τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με τον 80χρονο πολιτευτή από την Καρδίτσα και τους διορισμούς “ημετέρων” στις διοικήσεις νοσοκομείων.

Υπαινιγμούς για τις δραστηριότητες του κ. Διαματάρη αφήνει και ο εκδότης της Greeknews και επί δεκαετίες ανταποκριτής ελληνικών και κυπριακών ΜΜΕ και πρακτορείων στις ΗΠΑ Απόστολος Ζουπανιώτης με άρθρο του.

 

Προ ημερών, το kalami.us, δημοσίευσε το εξής κείμενο ως ερώτημα προς τον υφυπουργό, αν και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημη απάντηση:

Ο εκλεκτός του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, ως διαχρονικός συνεργάτης-αυλοκόλακας της οικογένειας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντ. Διαματάρης, μπορεί να ενημερώσει από ποιό ”Columbia University”, πήρε ”μάστερ” (ή άλλο πτυχίο) στην ”Διοίκηση Επιχειρήσεων” ή σε οτιδήποτε άλλο;;;

Η ερώτηση δικαιολογημένη, αφού στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών (βιογραφικό) και σε δημοσιεύματα αθηναϊκών (έντυπων και ηλεκτρονικών) ΜΜΕ, παρουσιάζεται ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Απόδημους, ως ”απόφοιτος” του φημισμένου πανεπιστήμιου Columbia Νέας Υόρκης και μάλιστα με ”μάστερ”.

Αν δεν υπάρξει απάντηση-διευκρίνηση από τον υφυπουργό της κυβέρνησης ”άριστων, καλύτερων και εξυπνότερων” (όπως γραπτά την περιγράφει ο ίδιος), θα την δώσει το ”ΚΑΛΑΜΙ”, με επίσημο έγγραφο.

Χρήσιμες σημειώσεις, γιά να θυμόμαστε:

– Ενδεικτική η δήλωση του υφυπουργού σε συνέντευξη (εφημερίδα ”Καθημερινή”, 22 Μαίου 2017): «…. τον Σεπτέμβριο του 1979… είχα μόλις τελειώσει την Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια».

– ΕleftherosTypos.gr (8 Ιουλίου 2019): «…Κατάγεται από το χωριό Θάνος της Λήμνου. Το 1968 μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη, ενώ το 1977 αποφοίτησε από το περίφημο πανεπιστήμιο Columbia».

alphatv.gr (8 Ιουλίου 2019): «…O Αντώνης Διαματάρης είναι από το 1979 εκδότης του ”Εθνικού Κήρυκα” (Αστόριας, Νέας Υόρκης). Γεννήθηκε το 1950 στη Λήμνο και μετανάστευσε το 1968 στη Ν. Υόρκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του λαμβάνοντας MBA από το Columbia University…».

(Και πολλά άλλα συναφή δημοσιεύματα σε ΜΜΕ Ελλάδας).

Αναμένουμε απάντηση κ. υφυπουργέ…

Happy Thanksgiving 2019

Αποτέλεσμα εικόνας για Αντώνης Διαματάρης με Μητσοτάκη

Ο Αντώνης Διαματάρης θεωρείται εκ των ισχυρών παραγόντων της ομογένειας και δια του “Εθνικού Κήρυκα” διαθέτει σημαντική επιρροή, κάτι που αναμφίβολα έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε ορισμένους ομογενειακούς κύκλους. Εφόσον, ωστόσο, εκμεταλλεύεται τη νέα κυβερνητική του θέση και ευσταθούν οι καταγγελίες σχετικά με το βιογραφικό του σημείωμα εγείρεται θέμα ηθικής τάξεως. Αυτά προφανώς πρέπει να τα απαντήσει ο ίδιος ο υφυπουργός Εξωτερικών…

Ο κ. Διαματάρης, πάντως, είχε δεχθεί πρόσφατα κριτική και για το γεγονός ότι στην εφημερίδα του είχε δημοσιευθεί, το 2013, επιστολή υμνητών της Χούντας.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα του aftodioikisi.gr

Αποτέλεσμα εικόνας για Αντώνης Διαματάρης με Μητσοτάκη

About Author