Αποκλείστηκε η εξ επαφής εκτέλεση – Τι διαπίστωσε ο Έλληνας ιατροδικαστής, τι λέει η οικογένεια (video)

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από πυρά των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας και μετά την επιτόπια αυτοψία του Έλληνα ιατροδικαστή φαίνεται πώς αποκλείεται το σενάριο να έχει συλληφθεί τραυματισμένος και στη συνέχεια να έχει εκτελεστεί εξ επαφής. Παρά ταύτα όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας υπάρχουν κάποια περίεργα σημεία που φανερώνουν τη σπουδή των αλβανικών αρχών να κλείσει η υπόθεση.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μετά από απανωτές αρνήσεις ξαφνικά χθες το απόγευμα η σορός του 35χρονου μεταφέρθηκε από το Αργυρόκαστρο στα Τίρανα. Εκεί διαπιστώθηκε ωστόσο ότι η σορός είχε εξεταστεί, τα τραύματα είχαν ραφτεί και στη συνέχεια ο Αλβανός ιατροδικαστής είχε πλύνει το σώμα.

Με τον τρόπο αυτό ο Έλληνας ιατροδικαστής δεν ήταν σε θέση να κάνει ουσιαστική έρευνα στη σορό, τα όποια στοιχεία θα μπορούσαν να υπάρχουν είχαν αλλοιωθεί.

Σύμφωνα με τα όσα διαπίστωσαν οι συγγενείς του δέχθηκε δυο σφαίρες στην καρδιά από απόσταση περίπου 25 μέτρων.

Το γεγονός αυτό, λένε ωστόσο, ότι δεν αναιρεί τον ισχυρισμό τους ότι οι Αλβανοί ήθελαν νεκρό τον 35χρονο.
Αυτό, καθώς η σορός του δεν φέρει κανένα άλλο τραύμα που να μαρτυρά ότι επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν με πυροβολισμό στα πόδια ή σε άλλο σημείο του σώματός του.

Οι δυο βολές στην καρδιά δείχνει πρόθεση να σκοτώσουν, λέει η πλευρά της οικογένειας, επισημαίνοντας ότι βρισκόταν σε ένα σημείο χωρίς ιδιαίτερη κάλυψη και πως θα μπορούσε εύκολα η ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα RENEA να τον ακινητοποιήσει.

Ενώ στην Ελλάδα έγινε γνωστό ότι ξεκινάει έρευνα της Δικαιοσύνης οι Αλβανοί έσπευσαν να καλέσουν την πρέσβη της χώρας μας στα Τίρανα στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ουσιαστικά την ενημέρωσαν ότι το θέμα είναι ένα εσωτερικό ζήτημα της Αλβανίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας αναφέρει ότι «στην πρέσβη ειπώθηκε ότι το σοβαρό αυτό συμβάν διερευνάται από την αλβανική Εισαγγελία. Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή που, με βάση το αλβανικό Σύνταγμα και το ποινικό δίκαιο, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για κάθε αδίκημα που συμβαίνει στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας».

About Author