Aυτή η τραγωδία στοίχειωνε και θα στοιχειώνει την ελληνική κοινωνία. Είναι σαφές ότι πέραν των ασύμμετρων καταστάσεων πχ. του καιρού και των αυθαιρεσιών που είναι πάγιες, ο τρόπος που επελέγη για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα ήταν λανθασμένος. Υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία έχουν γίνει λάθη: λάθη εκτιμήσεων, προβλήματα στην επικοινωνία μεταξύ των δυνάμεων, λανθασμένη εκτίμηση για το κλείσιμο της Λ. Μαραθώνος», επεσήμανε ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι η Πολιτεία έχει σκύψει επάνω από τους πυρόπληκτους και συνολικά την περιοχή, τονίζοντας πάντως ότι «δεν μπορεί να ξαναχτιστεί όπως ήταν, με στενά δρομάκια και σπίτια το ένα επάνω στο άλλο», αναφέροντας ότι υπάρχουν άλλες 100 περιοχές στην Ελλάδα «σαν το Μάτι».
«Οι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν, είχαν αναληφθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αλλά και από Υπουργούς και ύστερα υπήρξε μια αποκατάσταση και σε πόστα ευαίσθητων υπηρεσιών, όπως στην Πολιτική Προστασία», ανέφερε ο κ. Βούτσης, συμπληρώνοντας ότι «ο έλεγχος για τις επιχειρησιακές ευθύνες έγινε από την επόμενη ημέρα και συνεχίζει να παραμένει ανοιχτός».
Σε ότι αφορά την βραδιά της τραγωδίας, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «ο Πρωθυπουργός επέστρεψε εσπευσμένα διότι επρόκειτο για μια μεγάλη καταστροφή. Μετά από την συγκρατημένη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, μετά από δύο ώρες ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για πολλούς νεκρούς. Το μόνο που αποκλείεται είναι ο Πρωθυπουργός ή οι Υπουργοί να γνώριζαν κάτι για το μέγεθος της τραγωδίας και να προσπαθούσαν να το αποκρύψουν».
Πηγή: athensvoice.gr