Υλικά:
- 1 1/2 κιλό κιμά χοιρινό
- 1/2 ματσάκι μαιντανό
- 3 κρεμμύδια
- 500 γρ. μπόλια
- λίπος αρνίσιο ή χοιρινό (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι άσπρο και μαύρο κατά βούληση
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε το μαιντανό και τα κρεμμυδια.
- Βάζουμε στον κιμά τα μπαχαρικά και τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Πλένουμε καλά τη μπόλια με ξύδι για να μη μυρίζει και την ανοίγουμε καλά σε ένα πιάτο.
- Παίρνουμε λίγο κιμά και του δίνουμε ένα οβάλ σχήμα στα χέρια μας, στη συνέχεια τον τυλίγουμε με την μπόλια.
- Όταν τυλίξουμε όλες τις σιεφταλιές τις περνάμε σε σμίλες και τις ψήνουμε στα κάρβουνα.