13 Σεπ 2026

Δείτε επίσης

  • Home
  • Headlines
  • Μαρινάκης: Ποιος θα πληρώσει τις εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ;

Μαρινάκης: Ποιος θα πληρώσει τις εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ;

Image

NewsEdit
Συντακτική Ομάδα
AnatropiNews

Σφοδρή επίθεση στις προγραμματικές προτάσεις του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ.

Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης περιλαμβάνει σειρά μέτρων με κόστος πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να εξηγείται από πού θα προέλθουν τα απαιτούμενα κονδύλια. Στο επίκεντρο της κριτικής του βρέθηκαν η τετραήμερη εργασία, ο 13ος μισθός και η 13η σύνταξη, η εξαγορά «κόκκινων» δανείων, καθώς και οι μειώσεις άμεσων και έμμεσων φόρων.

Η κριτική για το κόστος των μέτρων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ένα πρόγραμμα παροχών χωρίς να δώσει συγκεκριμένη απάντηση για τη χρηματοδότησή του.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, οι προτάσεις του Νίκου Ανδρουλάκη αθροίζουν ένα σημαντικό δημοσιονομικό κόστος, ενώ το βασικό ερώτημα παραμένει ποιος θα κληθεί να καλύψει τη σχετική δαπάνη.

«Το μόνο που “ξέχασε” να μας πει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας ότι το κόστος θα μετακυλιστεί τελικά στους πολίτες.

Αναφορά στο «λεφτά υπάρχουν»

Η πολιτική επίθεση του Παύλου Μαρινάκη κινήθηκε και σε επίπεδο πολιτικών συμβολισμών, καθώς συνέδεσε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ με τη λογική του «λεφτά υπάρχουν».

Όπως ανέφερε, ο Νίκος Ανδρουλάκης «κατάφερε να γυρίσει τον χρόνο πίσω», παραπέμποντας στην περίοδο πριν από την οικονομική κρίση και κάνοντας παράλληλα αναφορά στη φράση «δωσ’ τα όλα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι σήμερα, σε αντίθεση με εκείνη την περίοδο, «έχουν τελειώσει οι ψευδαισθήσεις και πρωτίστως τα δανεικά λεφτά».

Η σύγκριση με το κόμμα Τσίπρα

Ο Παύλος Μαρινάκης έβαλε στην πολιτική αντιπαράθεση και το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι σημαντικό μέρος των προγραμματικών προτάσεών του παρουσιάζει ομοιότητες με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, σχολίασε ότι στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ είχαν επισημάνει πως το νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού αντέγραψε μεγάλο μέρος του προγράμματός τους.

Με αιχμηρό τρόπο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «πλειοδοσία» παροχών ανάμεσα στις δύο πλευρές και κατέληξε ευχόμενος «να κερδίσει ο καλύτερος λαϊκιστής».

Η πλήρης δήλωση του Παύλου Μαρινάκη

«Ο κ. Ανδρουλάκης με τη σημερινή συνέντευξη Τύπου κατάφερε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, στην εποχή του «λεφτά υπάρχουν» ή ακόμα πιο πίσω στα χρόνια του «δωσ’ τα όλα», με τη μόνη διαφορά ότι, από τότε μέχρι σήμερα, έχουν τελειώσει οι ψευδαισθήσεις και πρωτίστως τα δανεικά λεφτά.

Έταξε, μεταξύ άλλων, τετραήμερη εργασία, 13ο μισθό, 13η σύνταξη, εξαγορά «κόκκινων» δανείων, γενικές μειώσεις άμεσων ή έμμεσων φόρων και άλλα μέτρα συνολικού κόστους πολλών δισεκατομμυρίων. Το μόνο που «ξέχασε» να μας πει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό. Η απάντηση είναι εύκολη σε αυτό το ερώτημα: ο ελληνικός λαός.

Τελικά, αν σε κάτι είχαν δίκιο στο ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη ήταν ότι το νέο κόμμα του κ. Τσίπρα αντέγραψε ένα μεγάλο μέρος του «προγράμματός» τους. Όπως και να έχει, αν και δεν μπορούμε να κάνουμε τον «διαιτητή» για το ποιος αντέγραψε πρώτος τον άλλον, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο γήπεδο της πλειοδοσίας και ας κερδίσει ο καλύτερος λαϊκιστής».

Δείτε επίσης