Θλίψη στη δημοσιογραφική οικογένεια για τον θάνατο του Γιάννη Τζούστα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών, ύστερα από τετραετή μάχη με τον καρκίνο.
Ο Γιάννης Τζούστας είχε διαγράψει μακρά πορεία στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, έχοντας εργαστεί, μεταξύ άλλων, στο «Βήμα» και στα «Νέα», ενώ είχε διακριθεί για το πολιτικό του αισθητήριο και την ικανότητά του να υπηρετεί με την ίδια επάρκεια διαφορετικά δημοσιογραφικά ρεπορτάζ.
Η δημοσιογραφική διαδρομή από τον «Ριζοσπάστη»
Ο Γιάννης Τζούστας ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του πορεία από τον «Ριζοσπάστη» και στη συνέχεια εργάστηκε σε πολλά μέσα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου.
Για χρόνια κάλυψε το αθλητικό ρεπορτάζ, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με την πολιτική επικαιρότητα. Ήταν ένας δημοσιογράφος με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο πολιτικό αισθητήριο και μπορούσε να κινηθεί με άνεση από το αθλητικό ρεπορτάζ έως τα δύσκολα πολιτικά θέματα αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα στη δημοσιογραφική καθημερινότητα.
Το χαμόγελο και η παρουσία του
Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του τον θυμούνται για το πλατύ χαμόγελό του, την επιμονή και τη διάθεσή του να βρίσκεται διαρκώς μέσα στη δημοσιογραφική δράση.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έδωσε μια δύσκολη και άνιση μάχη με τον καρκίνο. Παρά τις δυσκολίες, συνέχισε να αντιμετωπίζει τη ζωή με δύναμη και αξιοπρέπεια.
Η απώλειά του αφήνει ένα σημαντικό κενό στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε και στον δημοσιογραφικό χώρο, όπου είχε αποκτήσει πολλούς φίλους και συναδέλφους.
Ενεργός και στον συνδικαλιστικό χώρο
Ο Γιάννης Τζούστας δεν περιορίστηκε στη δημοσιογραφική του εργασία. Είχε ενεργή παρουσία και στον συνδικαλιστικό χώρο, μέσα από τις τάξεις της «Συσπείρωσης Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος».
Η συμμετοχή του στα κοινά του δημοσιογραφικού κλάδου ήταν μέρος της συνολικής του αντίληψης για το επάγγελμα και τον ρόλο του δημοσιογράφου.
Από οικογένεια με ιστορία στην Αριστερά
Ο Γιάννης Τζούστας προερχόταν από οικογένεια με έντονη πολιτική και αγωνιστική διαδρομή.
Ο πατέρας του, Χρήστος Τζούστας, ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια εξορίστηκε στη Μακρόνησο. Η οικογενειακή αυτή διαδρομή αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της προσωπικής του ιστορίας.
Το τελευταίο αντίο στη Ριτσώνα
Η πολιτική κηδεία του Γιάννη Τζούστα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 5 το απόγευμα, στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.
Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα συγκεντρωθούν για να του πουν το τελευταίο αντίο.
Ο Γιάννης Τζούστας αφήνει πίσω τη σύζυγό του και συνάδελφό του, Δήμητρα Κουντή, και τα δύο παιδιά τους.
Η δημοσιογραφική οικογένεια αποχαιρετά έναν αγαπητό συνάδελφο, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε επί δεκαετίες το επάγγελμα και παρέμεινε ενεργός μέχρι εκεί που του επέτρεπαν οι δυνάμεις του.
Τα συλλυπητήρια στους οικείους του.






