Η λίστα των προτεινόμενων μαρτύρων της Νέας Δημοκρατίας προς την Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ περιλαμβάνει δύο ανθρώπους που έχουν αποβιώσει: τον πρώτο πρόεδρο του Οργανισμού, Ευάγγελο Σεφεριάδη, και τον πρώην αντιπρόεδρο, Αναστάσιο Λέκκα.
Το τραγικό λάθος επισήμανε η Μιλένα Αποστολάκη, καταδεικνύοντας την προχειρότητα της ομάδας που συνέταξε τη λίστα, χωρίς να ελέγξει ποιοι από τους προτεινόμενους ζουν.
Η ειρωνική απάντηση του γιου του Σεφεριάδη
Ο γιος του Ευάγγελου Σεφεριάδη, Γιάννης, ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ για την «γαλάζια» λίστα και απάντησε με ειρωνεία στο Προεδρείο της Εξεταστικής: «Ο πατέρας μου θα δυσκολευτεί να εμφανιστεί να καταθέσει, καθώς δεν είναι στη ζωή από το 2016. Θα ερχόμουν εγώ αντ’ αυτού, αλλά το μεταχειρισμένο Opel Astra του 1999 που μου άφησε είναι στο συνεργείο. Καλή επιτυχία στο έργο σας, που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς». Η απάντηση αυτή έγινε viral, σχολιάζοντας με σαρκασμό την αδυναμία της ΝΔ να καταρτίσει σωστά τη λίστα.
Σφοδρή κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης, χαρακτήρισε την ενέργεια της ΝΔ «ανορθολογική και αποπροσανατολιστική» και μίλησε για «το επόμενο βήμα συγκάλυψης και εξαπάτησης του ελληνικού λαού». Σχολίασε πως τα γαλάζια στελέχη «έκλεψαν τα χρήματα των αγροτών» και επανέλαβε την ανάγκη διερεύνησης πιθανών ευθυνών υπουργών, που όμως, όπως είπε, η ΝΔ σταμάτησε με «στραγγαλισμό» τη Βουλή από το να εξετάσει.
Σχόλια για τη δημοσκοπική φθορά της ΝΔ
Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε επίσης στις τρέχουσες δημοσκοπήσεις, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός καταγράφεται λίγο πάνω από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2023, κάτι που θεωρεί «καταστροφική στρατηγική ήττα». Σύγκρινε μάλιστα τη φθορά αυτή με προηγούμενες εκλογικές επιδόσεις της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι πουθενά στην Ευρώπη δεν καταγράφεται πτώση 50% για έναν πρωθυπουργό.
- Θρίλερ στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Ιράν: Ο Τραμπ κρατά ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, επιμένει στις «κόκκινες γραμμές»
- Γραμματέας ΝΔ: Στον «πάγο» οι αποφάσεις Μητσοτάκη για τη διαδοχή Σκρέκα
- Νέα Αριστερά: Επτά βουλευτές αποχωρούν – Ραγδαίες εξελίξεις
- Νέα αυξημένα πρόστιμα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από σήμερα – Στα 100 ευρώ η μετακίνηση χωρίς εισιτήριο
- Στενά του Ορμούζ: ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα και ΔΟΕ προειδοποιούν για πιθανή έλλειψη πετρελαίου






