Ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος την Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να φτάνει τοπικά έως και τους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι κυρίως στο Αιγαίο.
Από την Παρασκευή αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων το Σάββατο.
Καιρός και θερμοκρασία την Πέμπτη
Η Πέμπτη θα κυλήσει με γενικά αίθριο καιρό, ενώ τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας τους 37 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα, ενώ στις Κυκλάδες, τις Σποράδες και την Κρήτη θα κυμανθεί μεταξύ 29 και 30 βαθμών.
Άνεμοι και τοπικές συνθήκες
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο και τα δυτικά παράκτια πρόσκαιρα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά, οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 6 μποφόρ, ενώ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα ενισχυθούν πρόσκαιρα έως και 8 μποφόρ.
Περιφερειακές προβλέψεις
- Μακεδονία – Θράκη: Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά, θερμοκρασίες έως 36 βαθμούς.
- Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Πελοπόννησος: Αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς.
- Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αίθριος καιρός, άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3-8 μποφόρ, θερμοκρασίες έως 35 βαθμούς.
- Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός, άνεμοι βόρειοι 6-8 μποφόρ, θερμοκρασίες έως 30-34 βαθμούς.
- Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός, θερμοκρασίες έως 36 βαθμούς.
- Θεσσαλία: Αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά, θερμοκρασίες έως 35 βαθμούς.
- Αττική: Αίθριος καιρός, θερμοκρασίες έως 35 βαθμούς.
- Θεσσαλονίκη: Αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά, θερμοκρασίες έως 33 βαθμούς.
Προοπτική για Παρασκευή και Σάββατο
Την Παρασκευή αναμένονται άνεμοι βόρειοι 3-6 μποφόρ και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, με τοπικά 37-38 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Στα νησιά η θερμοκρασία θα κυμανθεί χαμηλότερα, κυρίως στις Κυκλάδες και υπόλοιπη νησιωτική χώρα. Το Σάββατο η θερμοκρασία θα αυξηθεί ελαφρώς, ενώ στα βόρεια ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων το απόγευμα.
- Φρανσουάζ Ιβέρ / Οι πολλαπλές στροφές της Μέτε Φρέντερικσεν
- Αίθριος καιρός με καύσωνα έως 37 βαθμούς την Πέμπτη – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας από Παρασκευή
- Καλοκαιρινές πρεμιέρες και επανεκδόσεις στον κινηματογράφο: Από το «Jurassic World: Αναγέννηση» στο «Το 47»
- Πύρινη κόλαση στην Ιεράπετρα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Εκκενώσεις, καταστροφές και αγωνία για τους Κατοίκους
- Το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ βαθαίνει: Τα «κόκκινα ΑΦΜ», η κυβερνητική αφωνία και το φάσμα της παραγραφής