Η Επιτροπή Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ είναι προγραμματισμένo να συνεδριάσει απόψε υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ΕΡΤΝews, Γιάννη Φασουλά, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα υπάρξουν εισηγήσεις από την πλευρά του προέδρου του κόμματος αναφορικά με την αλλαγή του καταστατικού, οι οποίες θα προβλέπουν:
Πρώτον, αλλαγή του ονόματος του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης εισηγείται τη μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ σε «Συνασπισμό Σύγχρονης Αριστεράς».
Δεύτερον, ασυμβίβαστο. Οι βουλευτές δεν θα είναι στα κομματικά όργανα, θα έχουν δυνατότητα για τρεις θητείες να εκλεγούν. Αν θέλει κάποιος να εκλεγεί για μια ακόμα θητεία θα πρέπει να αλλάξει εκλογική περιφέρεια.
Επίσης, τα μέλη αποφασίζουν για την γραμμή του κόμματος και για τα ψηφοδέλτια, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βουλευτές και ευρωβουλευτές θα συμμετέχουν μόνο στο εθνικό συμβούλιο.
- «Η Σιδηρά Παρθένος» ύψωσε τη σημαία της στην Αθήνα
- Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής Ευρώπης σε τελικό θρίλερ με τη Ρεάλ Μαδρίτης 92-85
- Βουλευτικές εκλογές Κύπρου: Νίκη ΔΗΣΥ με 27,1% και 17 έδρες – Ισχυρή πολυδιάσπαση και είσοδος νέων κομμάτων στη Βουλή
- Μία νίκη από την κορυφή της Ευρώπης οι Ερυθρόλευκοι
- ΗΠΑ – Ιράν: Καθυστερεί η συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου






