«Σήμερα, όλοι οι προοδευτικοί πολίτες αισθανόμαστε ικανοποίηση από τις εξελίξεις στη Γαλλία. Οι προοδευτικές δυνάμεις κινήθηκαν ενωτικά και οι Γάλλοι είπαν όχι στον αυταρχισμό και τον νεοφασισμό», επεσήμανε, σε δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, για το αποτέλεσμα βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.
Ο κ. Παπανδρέου, όμως, τόνισε πως «υπάρχει έντονος προβληματισμός, γιατί η ίδια η νίκη, με την αβεβαιότητα που φέρνει μαζί της, δίνει ένα μεγάλο μάθημα: Ότι το μείζον διακύβευμα δεν είναι απλώς η νίκη, αλλά η διαμόρφωση μίας αξιόπιστης και αποτελεσματικής προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική».
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «το μήνυμα του του γαλλικού λαού είναι σαφές: Θέλει συμμετοχή στις αποφάσεις καθημερινά, δημοκρατικά και συμμετοχικά, στα πραγματικά προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Μόνο έτσι θα υπάρξει βιώσιμη διέξοδος που θα δώσει ελπίδα και προοπτική στις κοινωνίες μας».
- Τέσσερις άνδρες στην Ταγγέρη: Το καλοκαίρι που η Beat Generation συνάντησε την ελευθερία
- Τσίπρας: Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών είναι η ισχυρή προοδευτική απάντηση στη ΝΔ
- Τέσσερις ημέρες πριν από τις κάλπες, οι Δημοκρατικοί βλέπουν ευκαιρία για ανατροπή – Η οικονομία, η Αλάσκα και η αλλαγή τακτικής του Τραμπ
- Φάκελος / Πώς φτάσαμε στο Ειδικό Δικαστήριο για τα Τέμπη
- Ο «METAKOSMOS» της Τάνιας Γιαννούλη και του Nik Bärtsch στο μικροσκόπιο






