Ενώ η Fed και η ΕΚΤ συνεχίζουν να μιλούν με “γριφους” για την πορεία των επιτοκίων, κρατώντας τις αγορές σε αβεβαιότητα, η έκπληξη ήρθε από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB), η οποία προχώρησε σε μείωση επιτοκίων την πρώτη εδώ και 9 χρόνια!
Το βασικό επιτόκιο μειώθηκε κατά 25 μονάδες βάσης, από 1,75% σε 1,5% και είναι πλέον το χαμηλότερο στην Ευρώπη.
Η απόφαση εξέπληξε τους αναλυτές, που ανέμεναν ότι η SNB θα διατηρούσε αμετάβλητα τα επιτόκια.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η κίνηση της ελβετικής κεντρικής τράπεζας αποτελεί ένδειξη εμπιστοσύνης αισιόδοξων προβλέψεων για την πορεία του πληθωρισμού, με προοπτική περαιτέρω αποκλιμάκωσης του τους επόμενους μήνες.
Ο πληθωρισμός στην Ελβετία υποχώρησε τον Φεβρουάριο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι ετών, στο 1,2%. Αυτό είναι εντός του εύρους στόχου που έχει θέσει η SNB.
- Wi-Fi στο σπίτι: Γιατί η θέση του router κάνει τη διαφορά και πού πρέπει πραγματικά να το τοποθετήσετε
- Μπεν: Άνδρας ισχυρίζεται πως είναι ο αγνοούμενος γιος
- Αθήνα προς Ουάσινγκτον: «Όχι» στην αποστολή πλοίων στον Περσικό Κόλπο
- Φάκελος Ενοίκια: Τι αλλάζει για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές – Οι παγίδες, τα πρόστιμα και οι νέοι κανόνες
- Καύσιμα: Έσπασε το φράγμα των 2 ευρώ η βενζίνη – Η άνοδος των τιμών μετά τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή πιέζει νοικοκυριά και αγορά


