Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στη δυτική Λέσβο, στον δρόμο Πέτρας–Σκαλοχωρίου, στο ύψος της διασταύρωσης της Φίλιας.
Είναι η τρίτη μέσα σε μία ημέρα στην ίδια περιοχή, προκαλώντας έντονη ανησυχία στις τοπικές αρχές.
Η περιοχή και οι συνθήκες
Η φωτιά καίει ελαιώνες, χορτολιβαδικές εκτάσεις και βελανιδιές, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.
Ισχυρές δυνάμεις στο μέτωπο
Στο σημείο επιχειρούν 12 οχήματα με 24 πυροσβέστες, 10 δασοκομάντος και το σύνολο της δύναμης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.
Παράλληλα μέτωπα
Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική επεμβαίνει και σε δεύτερο περιστατικό πυρκαγιάς, αυτή τη φορά σε όχημα φορτωμένο με άχυρα στον δρόμο προς την Ανεμώτια.
Η αντίδραση του δημάρχου
«Κάποια πράγματα μας ξεπερνούν πλέον», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος, σχολιάζοντας το γεγονός ότι μέσα σε λίγες ώρες ξέσπασαν τρεις φωτιές στην περιοχή, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάσβεση του φορτηγού.
- Έξυπνες κάμερες στους δρόμους: Νέα αναστολή στον διαγωνισμό των 35,5 εκατ. ευρώ για τις 1.000 κάμερες
- «Πηνελόπες και Πηνελοπιάδες-the Loom»: Μια υπνωτιστική σκηνική τελετουργία που μάγεψε το κοινό
- Αργεντινή – Αίγυπτος 3-2: Επική ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Μέσι και πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ 2026
- Νετανιάχου κατά της πώλησης F-35 στην Τουρκία: «Θα ανατραπεί η ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή»
- Η Ρωσία επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Η ΔΟΕ αίρει προσωρινά τον αποκλεισμό και εξετάζει την επιστροφή της σημαίας






