Αναβάλλεται η αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων – Την Παρασκευή οι αποφάσεις

Αναβάλλεται για την Παρασκευή η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να εξετάσουν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αν και αρχικά είχε αποφασιστεί να γίνει αύριο η συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών, προκειμένου να καταλήξουν στον οδικό χάρτη, με τον οποίο θα γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων του lockdown, εντούτοις μετατέθηκε για την Παρασκευή, προκειμένου να εξετάσουν όλα τα τελευταία δεδομένα σχετικά με την πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχει εισήγηση για ένα γενικό χρονικό ορίζοντα σταδιακής επανέναρξης κάποιων δραστηριοτήτων, με την προσοχή να στρέφεται στους υγειονομικούς παράγοντες και κατά πόσο οι δραστηριότητες έχουν επίπτωση στην πορεία του κοροναϊού στην κοινότητα.

Ενα από τα στοιχεία που οδήγησε στην αναβολή ήταν τα σημερινά κρούσματα κοροναϊού και ο δείκτης θετικότητας που σκαρφάλωσε στο 12,3 προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς.

Το σχέδιο πάντως που βρίσκεται υπό επεξεργασία και προς συζήτηση είναι τη Δευτέρα 22 Μαρτίου να ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, τα οποία θα λειτουργήσουν με αυστηρούς κανόνες και με ραντεβού.

Επί τάπητος θα τεθεί και το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα, ιδίως στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», όπου δεν αποκλείεται να υπάρξει παράταση δύο ωρών και η απαγόρευση να ξεκινά από τις 21:00, όπως τις καθημερινές, αντί στις 19:00 που ισχύει σήμερα.

About Author