Κέντρο Αθήνας: H αστυνομία διέλυσε και τις νέες συγκεντρώσεις για τον Κουφοντίνα (φωτο)

Μέσα σε λιγότερα από δέκα λεπτά οι αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν και τη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, σε ένδειξη αλληλεγγύης στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, για επαναμεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού. Για τη συγκέντρωση υπήρχε κάλεσμα στις 6 το απόγευμα αλλά πολύ γρήγορα η αστυνομία, που σήμερα είχε «κατεβάσει» στην περιοχή και ένα όχημα «αύρα», προχώρησε σε χρήση χημικών για να διαλύσει το πλήθος. Πολλούς διαδηλωτές τους κυνήγησε μέχρι την Ομόνοια, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για αρκετές προσαγωγές από τις διάφορες συγκεντρώσεις των 100 περίπου ατόμων, που έγιναν νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 6:30 ξεκίνησε η συγκέντρωση κομμάτων και φορέων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην πλατεία Συντάγματος, όπου βρέθηκαν μερικές εκατοντάδες άτομα, ενώ προς τα εκεί κατευθύνθηκαν αρκετές διμοιρίες της αστυνομίας που έκλεισαν την πρόσβαση στην πλατεία, εκτός από το κάτω μέρος της.

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Του λαού η πάλη θα τη σπάσει» και το «οι δολοφονίες δεν είναι μια στιγμή, είναι του συστήματος η πολιτική» είναι από τα κεντρικά συνθήματα που ακούστηκαν. «Η απεργία πείνας να δικαιωθεί. Κάτω η κρατική καταστολή» και το «ΜΑΤ-βία-αστυνομοκρατία κάτω η κρατική τρομοκρατία» ακούστηκαν επίσης στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Στις 7 περίπου το βράδυ η συγκέντρωση διαλύθηκε, αφού αυτή ήταν η διορία που τους έδωσε η αστυνομία, και αποχώρησαν φωνάζοντας συνθήματα.

Πηγή: efsyn.gr

About Author