Μαζικά μηνύματα στο facebook της ΠτΔ για τον Κουφοντίνα

Μια πρωτότυπη δράση βρίσκεται σε εξέλιξη το απόγευμα της Τετάρτης στο Facebook, με χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, να παρεμβαίνουν μέσω σχολίων στον λογαριασμό της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Οι χρήστες, χωρίς να χρησιμοποιούν καθόλου επιθετικό τόνο, ζητούν από την Πρόεδρο, η οποία δεν έχει κάνει καμία δήλωση για το ζήτημα, να παρέμβει και με το θεσμικό της ρόλο και ως νομικός, ώστε να μην έχει η Ελλάδα τον πρώτο νεκρό από απεργία πείνας.

Ανάμεσα στις παραινέσεις και εκκλήσεις προς την Κατερίνα Σακελλαροπούλου πάντως, υπάρχουν και διαμαρτυρίες προς τους διαχειριστές της σελίδας, καθώς αρκετά σχόλια σβήνονται, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ούτε υβριστικά ούτε προσβλητικά.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μια εκστρατεία λογοκρισίας στο Facebook, με πολλούς αναρτήσεις χρηστών, που σχετίζονται με τον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα, να «κατεβαίνουν» και τα προφίλ τους να δέχονται ποινές.

Γι αυτό αρκετοί χρήστες του facebook είτε χρησιμοποιούν πλέον τα αρχικά του ονόματος του απεργού πείνας, είτε δεν κάνουν άμεση αναφορά στο όνομά του, για να μην έχουν την ίδια αντιμετώπιση.

Πηγή: efsyn.gr

About Author