Ανησυχία Κικίλια: Στο 90 % η πληρότητα των ΜΕΘ Covid στην Αττική

Την ανησυχία του για την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, αλλά και για τις ελάχιστες κλίνες ΜΕΘ- Covid που έχουν παραμένει διαθέσιμες, εξέφρασε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Όπως είπε, στην Αττική πλέον καταγράφεται αριθμός-ρεκόρ στις εισαγωγές ασθενών με Covid-19. «Την Τρίτη μόνο εισήχθησαν 168 άτομα. Την ίδια στιγμή, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που προορίζονται για ασθενείς με Covid στην Αττική έχουν φτάσει στο 90% της πληρότητας», είπε ο υπουργός.

Ο κ. Κικίλιας εξήγησε ότι από τις 262 κλίνες ΜΕΘ-Covid, είναι κατειλημμένες οι 253.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, ο συνδυασμός τήρησης των μέτρων προστασίας και εμβολίων είναι οι δύο παράγοντες που θα μας βγάλουν από το lockdown και θα μας επιτρέψουν να επιστρέψουμε με ασφάλεια στην καθημερινότητά μας.

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 790.586 εμβολιασμοί και πλέον γίνονται περισσότεροι από 30.000 την ημέρα. «Σήμερα Τετάρτη θα ξεπεράσουμε τις 31.000», είπε ο κ. Κικίλιας.

Επιπλέον, ο Βασίλης Κικίλιας έκανε ειδική αναφορά, στο βρέφος που νοσηλεύεται διασωληνωμένο και δίνει μάχη για την ζωή του.

«Παρακολουθώ καθημερινά με αφωνία από τις 19 Φεβρουαρίου, την πορεία της υγείας ενός μωρού 24 ημερών, διασωληνωμένου στη μονάδα εντατικής θεραπείας», είπε εμφανώς συγκινημένος.

«Αξίζει να σκεφτούμε όλοι αυτή την εικόνα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τη δυσκολία» προέτρεψε ο κ. Κικίλιας.

About Author