Συναγερμός στη Βρετανία για τη …μετάλλαξη της “βρετανικής” μετάλλαξης – “Μην βγαίνετε ούτε για σούπερ μάρκετ”

Συναγερμός στη Βρετανία για τη μετάλλαξη της «βρετανικής μετάλλαξης» του κοροναϊού, η οποία έχει ήδη εντοπιστεί σε 11 θετικά δείγματα, από 8 περιοχές της Βρετανίας. Οι επιστήμονες είναι εξαιρετικά ανήσυχοι αφού η νέα μετάλλαξη έχει χαρακτηριστικά της «νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης» και είναι ακόμα αβέβαιο, κατά πόσον αντιμετωπίζεται εξίσου ικανοποιητικά με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Κανένας από τους 11 ανθρώπους που εντοπίστηκαν με τη νέα μετάλλαξη δεν έχει πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού – και μάλιστα, οι συγκεκριμένοι φέρονται να μην έχουν έλθει σε επαφή με ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Νότια Αφρική.

Αυτό οδηγεί τις Αρχές να εκφράζουν εκτιμήσεις ότι τα 11 δείγματα δεν είναι παρά «η κορυφή του παγόβουνου» και να πιθανολογούν ότι τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης μπορεί ήδη να είναι εκατοντάδες.

Οι βρετανικές Αρχές επιχειρούν μία γιγαντιαία επιχείρηση ιχνηλάτησης νέων κρουσμάτων στις περιοχές όπου έχει εντοπιστεί η νέα μετάλλαξη – και μάλιστα κάνουν έκκληση στους κατοίκους να μην βγούν από το σπίτι, ακόμα και για να προμηθευτούν τρόφιμα.

About Author