Γερμανία: Στις 10 Φεβρουαρίου αποφασίζουν αν θα παραταθεί το lockdown

Το ενδεχόμενο να παραταθεί το ισχύον lockdown για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, θα συζητήσουν  στις 10 Φεβρουαρίου η Ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων στη Γερμανία. Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), το οποίο επικαλείται πληροφορίες από το κρατίδιο του Βερολίνου, η νέα συνάντηση κορυφής στις 10 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή της καγκελαρίου Μέρκελ και των πρωθυπουργών των ομοσπονδιακών κρατιδίων, θα αφορά το κατά πόσον το lockdown θα πρέπει να παραταθεί μετά τις 14 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, θα πρέπει να έχει εκπονηθεί μέχρι τότε ένα εθνικό σχέδιο εμβολιασμού. Με αυτό το σχέδιο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να επιτύχει καλύτερες δυνατότητας υπολογισμού και αξιοπιστία στη διάθεση των εμβολίων.

Η διάσκεψη ομοσπονδιακής και κυβερνήσεων κρατιδίων για το πρόβλημα των εμβολιασμών που έγινε τη Δευτέρα, έληξε χωρίς να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. Τα κόμματα της Αριστεράς (Die Linke), των Πρασίνων (Die Gruenen) και των Φιλελευθέρων (FDP) εξέφρασαν την απογοήτευσή τους.

Η εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP για θέματα πολιτικής προστασίας για την κοινοβουλευτική ομάδα FDP Νικόλ Βέστινγ, μιλώντας στο δημόσιο γερμσνικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk) τάχθηκε υπέρ της καθιέρωσης ενός μπόνους για τους παρασκευαστές του εμβολίου, ώστε να μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή τους. Πρότεινε επίσης να επιταχυνθεί η διαδικασία έγκρισης εμβολίων.

Πηγή: dpa, Deutschlandfunk

About Author