Γ.Γ. Εμπορίου: Απαγορεύεται η παραμονή πελατών στα καταστήματα εστίασης – Τσουχτερά πρόστιμα

Σε αναγκαίες διευκρινίσεις για την απαγόρευση παραμονής των πελατών στα καταστήματα εστίασης, με τις μεθόδους take away και drive through προχώρησε με ανάρτησή του στο twitter, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Υπενθυμίζεται ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ σχετική νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία τροποποιείται η ισχύουσα απόφαση της 29.1.2021.

Σε αυτή την απόφαση, και για να μην δημιουργούνται παρερμηνείες, διευκρινίζεται από τον γενικό γραμματέα – με την παράθεση του σχετικού αποσπάσματος – ότι: «οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην παρούσα, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών».

Τα πρόστιμα που προβλέπονται είναι τσουχτερά: 3.000 ευρώ για τον ιδιοκτήτη του καταστήματος εστίασης και 300 ευρώ για τους πελάτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author