Σε εξέλιξη η επιχείρηση εμβολιασμού υγειονομικών σε Νοσοκομεία της Περιφέρειας

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για τους εμβολιασμούς υγειονομικών στα νοσοκομεία της χώρας. Η μεταφορά των εμβολίων γίνεται κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε όλη την Ελλάδα. Ήδη, τα πρώτα εμβόλια έχουν φτάσει και σε Ηράκλειο, Χανιά και Τρίκαλα.

Χανιά

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα οι πρώτες παρτίδες εμβολίων για τον Covid -19. H μεταφορά έγινε με ειδικό όχημα του Συνδέσμου Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης, υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Οι εμβολιασμοί υγειονομικών στο Νοσοκομείο Χανίων θα αρχίσουν το πρωί της Δευτέρας, με γιατρούς και νοσηλευτές που υπηρετούν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και την κλινική Covid.

Ηράκλειο

Μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου η πρώτη παρτίδα εμβολίων. Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του ΣΥΦΑΚ, η μεταφορά τους από τον χώρο που φυλάσσονταν, έγινε με την άριστη, όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία της Αστυνομίας. Ο εμβολιασμός των εργαζομέων του Νοσοκομείου θα ξεκινήσει, όπως προβλέπεται, αύριο Δευτέρα 4 Ιανουρίου στις 8 το πρωί.

Τρίκαλα

Μία διαφορετική ημέρα η σημερινή για το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, καθώς παραδόθηκαν οι πρώτες δόσεις εμβολίων για τον COVID-19.  Ο εμβολιασμός στον Νομό Τρικάλων, σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 για το υγειονομικό προσωπικό του νοσηλευτικού Ιδρύματος, σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους του νοσοκομείου. “Το εμβόλιο είναι ένας τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας την ζωής μας”, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author