Καταγγελία: Τα ΜΑΤ χτύπησαν 5χρονο

Ένα πρωτοφανές περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας,  καταγγέλλεται ότι συνέβη στο Γαλάτσι όταν δυνάμεις των ΜΑΤ, μπήκαν σε καφέ κυνηγώντας ομάδα αντιεξουσιαστών, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν με γκλοπ 5χρονο παιδί που ήταν εκεί με τη μητέρα του.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στα social media αποτυπώνεται η επίθεση των ΜΑΤ στο καφέ ενώ ακούγεται η δραματική κραυγή μιας γυναίκας η οποία φωνάζει πολλές φορές προς τους άνδρες των ΜΑΤ «τι κάνετε;». Σύμφωνα με άλλες καταγγελίες ένας άλλος γονιός είχε σηκώσει το παιδί του στον αέρα και φώναζε «έχω το παιδί μου, έχω το παιδί μου».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλη της συλλογικότητας «Αντιεξουσιαστική/αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Ιωνίας/Ηρακλείου», είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διαδήλωση των ακροδεξιών στο Νέο Ηράκλειο. Οι ακροδεξιοί, μέλη του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες για την πατρίδα», είχαν πάει στο νεκροταφείο του Νέου Ηρακλείου, για το μνημόσυνο των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, επτά χρόνια μετά τη δολοφονία τους έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της συλλογικότητας οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να διαλύσουν τους αντιεξουσιαστές και μπήκαν ακόμα και σε καφέ ρίχνοντας δακρυγόνα και χτυπώντας, σύμφωνα, με τις καταγγελίες και ανυποψίαστους θαμώνες. Στο σημείο εκείνο, σύμφωνα με την καταγγελία, χτυπήθηκε με γκλοπ και 5χρονο παιδάκι που βρισκόταν στο καφέ με τους γονείς του.

 

Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, σημειώνει: «Η βίαιη δράση των ΜΑΤ την Κυριακή στο Γαλάτσι, ακόμη και μέσα σε καφετέρια, δείχνει την εξέλιξη του αντιδημοκρατικού κατήφορου μετά την προηγούμενη επιχείρηση, σε αντίστοιχο κατάστημα, όπου οι πελάτες είχαν αντιμετωπιστεί ως τρομοκράτες».

Ο κ. Σπίρτζης καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να απαντήσει «αν ευσταθούν τα δημοσιεύματα κακοποίησης -και μάλιστα με χρήση γκλοπ- πεντάχρονου παιδιού» και «αν επιχείρησαν δυνάμεις των ΜΑΤ σε καφετέρια κάνοντας χρήση χημικών και χρησιμοποιώντας πρωτοφανή βία».

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «είναι αδιανόητο εκεί που ένας πολίτης πίνει τον καφέ του, ξαφνικά να εφορμούν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες μάλιστα ασκούν τόση βία ώστε σημειώνονται τραυματισμοί πολιτών και αστυνομικών». Μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «το πολιτικό μήνυμα του δόγματος «Τρόμος και Πάταξη» και οι εντολές της κυβέρνησης έχουν απελευθερώσει ακροδεξιούς θύλακες εντός της αστυνομίας, οδηγώντας έτσι τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών που υπηρετούν τη Δημοκρατία στο περιθώριο και την απομείωση της αποστολής τους για τη διασφάλιση της ασφάλειας του πολίτη».

About Author