Μουστοκούλουρα βραβευμένα

Από τον περίφημο φούρνο Δαρεμά, στο Μαρκόπουλο Αττικής

Υλικά

1500 γρ. αλεύρι εκλεκτό για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

600 ml μούστος βιολογικός

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

500 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

100 ml brandy ή κονιάκ

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη

Μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

 

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τον μούστο, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο.

Χτυπάμε σε αργή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά- σιγά το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.

Πλάθουμε τα κουλουράκια στρογγυλά ή τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε ακόμα και πλεξούδες.

Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και αραδιάζουμε σε απόσταση μεταξύ τους τα μουστοκούλουρα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15-20 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε σε σχάρα τα μουστοκούλουρα να κρυώσουν χωρίς να καλύψουμε για να μείνουν τραγανά.

Διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί στρωμένο με ρυζόχαρτο.

 

Συμβουλή

Μπορούμε να πασπαλίσουμε με σουσάμι ή να προσθέσουμε στο μείγμα μερικές σταφίδες.

 

Πηγή : emvolos.gr

About Author