Κομισιόν για το εμβόλιο: Δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία διάθεσης στην αγορά

Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία κυκλοφορίας του εμβολίου κατά του κοροναϊού, όπως προκύπτει από σημερινή δήλωση εκπροσώπου της Κομισιόν.

Για το θέμα αυτό και την ημερομηνία διάθεσης του εμβολίου ρωτήθηκε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βίβιαν Λουνέλα και υποστήριξε πως «η Κομισιόν διαπραγματεύεται την αγορά εμβολίων με διάφορες εταιρείες, προκειμένου να είναι σε θέση να τα παράσχει άμεσα στα κράτη-μέλη και έχει ήδη έρθει σε μία πρώτη συμφωνία, ώστε να παραλάβει 300.000.000 δόσεις εμβολίων όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα».

«Αυτό, όμως είναι μία εργασία εν εξελίξει, καθώς οι προετοιμασίες για το εμβόλιο δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως ακριβώς δεν έχει ολοκληρωθεί και το στάδιο των δοκιμών», συμπλήρωσε, παραπέμποντας σε δήλωση της Επιτρόπου Υγείας, Στέλλας Κυριακίδου, η οποία είχε εκφράσει την ελπίδα να έχουμε το εμβόλιο στο τέλος της χρονιάς ή στις αρχές της επόμενης.

«Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο στο οποίο ελπίζουμε όμως δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία, καθώς πρέπει να είμαστε πολύ σίγουροι ότι τα εμβόλια που θα διατεθούν στην αγορά θα τηρούν τις προδιαγραφές και τους κανόνες της Ένωσης και δεν θα έχουν παρενέργειες», είπε ακόμη η κα. Λουνέλα.

About Author