Στην Ξάνθη εσπευσμένα Τσιόδρας – Χαρδαλιάς μετά τα νέα κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει μετά τον εντοπισμό 15 νέων κρουσμάτων κοροναϊού στην περιοχή της Ξάνθης, από τα συνολικά 20 που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ.

Το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή οδήγησε σε νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από τις 6 σήμερα το πρωί. Τα περιοριστικά μέτρα εκτός των άλλων περιλαμβάνουν αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών τις βραδινές ώρες, καθώς και όλων των δημόσιων και ιδιωτικών συναντήσεων για 7 ημέρες.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ επιβάλλονται περιορισμοί σε όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Παράλληλα αρχίζουν εκτεταμένοι έλεγχοι από κλιμάκια της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τα μέτρα μπορεί να είναι τοπικού χαρακτήρα, αλλά θα εφαρμοστούν και σε άλλες περιοχές αν χρειαστεί.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, στην Ξάνθη μετέβη εσπευσμένα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον εκπρόσωπο του Υπ. Υγείας, Καθηγητή Σωτήριο Tσιόδρα, την ομάδα πρώτης απόκρισης της ΓΓΠΠ, καθώς και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με ελικόπτερο Super Puma του ΠΣ για τον συντονισμό της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξάνθης με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τους Δημάρχους της ΠΕ Ξάνθης και τους επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων στην εφαρμογή του νέου πλαισίου περιοριστικών μέτρων.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι τα εξής:

προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ κατόπιν ραντεβού

υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα

απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου

σε ειδικότερα μέτρα που αφορούν στην κοινότητα του Εχίνου του δήμου Μύκης, τα οποία συνίστανται σε:

απαγόρευση δημόσιων και ιδιωτικών συγκεντρώσεων-συναθροίσεων πλην εντός οικογένειας συγκεντρώσεων

απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών καθημερινά από ώρα 21:00 ως ώρα 07:00 της επομένης

απαγόρευση μετάβασης εργαζομένων εντός και εκτός Εχίνου

υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που διαβιούν στην περιοχή

τροφοδοσία εμπορικών καταστημάτων θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας

αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων και δημοτικών

μέριμνα για την εξασφάλιση της ελάχιστης απαραίτητης δραστηριότητας των αγροτών και κτηνοτρόφων του Εχίνου από τον δήμο Μύκης, στο πλαίσιο των αναγκαίων για την εποχή γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων

ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.) για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Εχίνου, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

About Author