Μπρα ντε φερ Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή για την οικονομία

Τα ζητήματα της οικονομίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης στην Βουλή σήμερα μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που έχει καταθέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην οικονομία.

Η συζήτηση αναμένεται να εστιαστεί στα ζητήματα που σχετίζονται με τις προτάσεις των δύο κομμάτων για την οικονομία, αλλά και σε θέματα διαχείρισης του δημόσιου χρήματος.

Από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη ως κεντρικό επιχείρημα πρόκειται να προταχθεί η επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας. Παράλληλα ο πρωθυπουργός πρόκειται να αναφερθεί στα δύο «δυνατά χαρτιά» που θεωρεί ότι έχει η κυβέρνηση: Το πρόγραμμα επανεκκίνησης με ιδιαίτερη έμφαση στην ταυτόχρονη οικονομική βοήθεια σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει αναφορά στις δαπάνες που έχουν γίνει έως τώρα αλλά και τα «έξτρα» 190 εκατομμύρια ευρώ που θα διατεθούν για την ενίσχυση των ασφαλιστικών εισφορών μέσα από το πρόγραμμα ΣΥΝ- Εργασία που ψηφίστηκαν μόλις χθες. Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στις προγραμματισμένες για το 2021 κοινοτικές ενισχύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης. Η κυβέρνηση αποδίδει τις ενισχύσεις που θα λάβει η Ελλάδα στις διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων μηνών, αλλά και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της Ε.Ε προς την χώρα που επιτεύχθηκε με την σημερινή διακυβέρνηση.  Για το ζήτημα αυτό η κυβέρνηση εκτιμά πως παρότι δεν υπάρχει ακόμη κοινή συμφωνία στην Ε.Ε το πακέτο μπορεί να κλείσει μέσα στον Ιούλιο.

About Author