Επίθεση με βιτριόλι: Την Τρίτη η απολογία της 35χρονης

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας.

Η κατηγορούμενη, που κρατείται, είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της.

Σύμφωνα με την δικογραφία η 35χρονη φέρεται να έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα το πρωί της 20ης Μαΐου για προσωπικούς λόγους.

Η ίδια αρνείται την κατηγορία και σύμφωνα με τον συνήγορό της δεν έχει εμπλοκή στην επίθεση. Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές θεωρούν ότι έχουν στη διάθεση τους επαρκή στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν ότι η 35χρονη είναι η γυναίκα  που αναζητούσαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι της κατηγορούμενης βρέθηκε μια περούκα, η καμπαρντίνα και το σακίδιο που φέρεται να είχε την ημέρα της επίθεσης αλλά και μια τηλεκάρτα η οποία φαίνεται να αποτέλεσε το στοιχείο «κλειδί» για να οδηγηθούν οι αστυνομικοί στα ίχνη της 35χρονης.

Οι επικοινωνίες που φέρεται να έκανε η κατηγορούμενη με την συγκεκριμένη τηλεκάρτα τόσο με την εταιρία ραδιοταξί όσο και για επαγγελματικούς λόγους σε συνεργάτη του δικηγορικού γραφείου στο οποίο εργάζεται σε συνδυασμό, μεταξύ άλλων, με την επεξεργασία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αλλά και το υλικό των καμερών ασφαλείας, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, «ξεκλείδωσαν» την υπόθεση.

Αν και η 35χρονη δεν ανήκε στο στενό κύκλο των υπόπτων που βρέθηκαν αρχικά στο στόχαστρο των αρχών θεωρούν ότι είχε εμμονή με την άτυχη Ιωάννα με την οποία κατάγονται από γειτονικά χωριά της Αιτωλοακαρνανίας και ήταν «φίλες» στο Facebook. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η 35χρονη την παραμονή της επίθεσης είχε κάνει «like» σε ανάρτηση του θύματος.

Παράλληλα, οι αρχές φέρονται να αναζητούν μια ακόμα μία γυναίκα η οποία ενδεχομένως προμήθευσε την κατηγορούμενη με το καυστικό υγρό.

Την ίδια ώρα σε καταγγελία που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της υπόθεσης της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα, προχώρησε συγγενής της 35χρονης, η οποία φέρεται να έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα το πρωί της 20ης Μαΐου. Μιλώντας στo MEGA ξαδέρφη της δράστιδος είπε πως «η ξαδέρφη μου πληρώθηκε από κάποια άλλη. Είχε κάποιο θέμα η Ιωάννα με μια άλλη και πήγε η της έδωσε χρήματα για να πάει να της ρίξει το βιτριόλι της Ιωάννας. Ήθελε χρήματα η ξαδέρφη μου, δεν ξέρω τι έκανε, τα πήρε τα χρήματα, η άλλη έχει εξαφανιστεί τελείως και δεν ξέρω τι έχει γίνει τώρα, τι θα κάνει, τι θα πει η ξαδέρφη μου στην αστυνομία».

About Author