Πέθανε ο ηθοποιός Πάνος Χατζηκουτσέλης

Η είδηση του θανάτου του Πάνου Χατζηκουτσέλη προκαλεί θλίψη. Την είδηση έκανε γνωστή μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Άγγελος Πυριόχος.

Ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να πιστέψει πως ο αγαπημένος του, Πάνος, δεν είναι πια μαζί μας. Η ανάρτησή του πραγματικά ραγίζει καρδιές.

«Ο Πάνος μου. Ο Χατζηκουτσελης μου. Ο αδελφός μου. Ο φίλος μου. Το γέλιο μου. Ο συνεργάτης μου. Το στήριγμα. Έφυγε. Δύο μέρες το έπαιρνα τηλέφωνο και δεν απαντούσε. Και γω στο νησι. Δεν είναι ζωή πια αυτη».

Ο Πάνος Χατζηκουτσέλης γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 1945 και μεγάλωσε στην Αθήνα (Εξάρχεια). Αποφοίτησε το καλοκαίρι του 1971 από τη Δραματική Σχολή Αθηνών, του Γ. Θεοδοσιάδη.

Μαθητής ακόμα της σχολής συμμετέχει στον όμιλο «ΧΟΡΙΚΑ» της Ζουζούς Νικολούδη, σε αποσπάσματα από χορικά του αρχαίου δράματος: (ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ-ΟΡΝΙΘΕΣ-ΙΧΝΕΥΤΕΣ) με εμφανίσεις στο ΗΡΩΔΕΙΟ, σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό…

Ως μαθητής επίσης έλαβε το «βάπτισμα της σκηνής» συμμετέχοντας με μικρά ρολάκια στα έργα «12 ΜΗΝΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ» στο θέατρο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ και στο θέατρο REX, με το θίασο του Λάμπρου Κωνσταντάρα, στο έργο: «ΤΗΣ ΖΗΛΕΙΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ». Την ίδια εποχή κάνει και τις πρώτες του τηλεοπτικές εμφανίσεις, στην τότε ΥΕΝΕΔ, ως Κύριος Πολύξερος στην παιδική εκπομπή της Αντιγόνης Μεταξά.

Η πρώτη «επίσημη» θεατρική του εμφάνιση γίνεται τον Ιανουάριο του 1972 στο, τότε, νεότευκτο θέατρο ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ με τον θίασο Έλλης Λαμπέτη-Ντίνου Ηλιόπουλου, στο έργο «ΓΛΥΚΕΙΑ ΙΡΜΑ», με το οποίο ξεκινάει μια ξεχωριστή και επιτυχημένη πορεία στο σανίδι, με πάνω από 60 θεατρικές εμφανίσεις σε παραστάσεις (θεατρικές, μιούζικαλ, επιθεωρήσεις).

Ο ίδιος θεωρεί ως σημαντικότερους σταθμούς του στο θέατρο, τους ρόλους που έπαιξε στο Θέατρο Έρευνας του Δ. Ποταμίτη, (ΕΚΒΟΥΣ, του Πήτερ Σάφερ), τον «Αμπιγιέρ» και τη πρώτη του φορά στην Επίδαυρο. Aυτή τη περίοδο, εμφανίζεται στο ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΝΙ ΣΑΛΛΙΒΑΝ (το οποίο θα συνεχιστεί και το χειμώνα). Αξέχαστες είναι οι ερμηνείες του στις τηλεοπτικές σειρές: Άθλιοι της Βίκτωρος Ουγκώ, Εκείνες κι εγώ (1996), Λωξάντρα, Μαντάμ Σουσού (1986), Παιχνίδι του γάτου, και στις ταινίες: Παράσταση για ένα ρόλο (1978), Πατρίς ληστεία οικογένεια (1987), Φάκελος Πολκ στον αέρα (1988).

Φιλμογραφία
Παύλος Μελάς (1974)[Πίνει καφέ, εκέι που ο Μελάς καλεί σε μονομαχία τον Κολοκοτρώνη]
Παράσταση για ένα ρόλο (1978)
Κομάντος και μανούλια (1982)
Πατρίς ληστεία οικογένεια (1987)[Πάνος]
Φάκελος Πολκ στον αέρα (1988)

About Author