ΥΠΟΙΚ: Έρχονται έκτακτα μέτρα για τον κοροναϊό -Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων σε πληγείσες περιοχές

Ευρεία σύσκεψη για τον κοροναϊό πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών. Στη σύσκεψη επαναξιολογήθηκε η κατάσταση, ενημερώθηκαν οι υπουργοί για τις εξελίξεις και παρουσιάστηκαν από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Τουρισμού προτάσεις, που θα συγκροτούν ένα ενιαίο, συνεκτικό και συνολικό κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος και οι οποίες σταδιακά, ανάλογα με τις εξελίξεις, σε συνεννόηση με τους εταίρους, θα υλοποιούνται.

Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών οι παρεμβάσεις προβλέπεται να κλιμακωθούν ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου, σε τρία επίπεδα :

α) Σε περιπτώσεις λήψης αναγκαστικών μέτρων, όπως το υποχρεωτικό κλείσιμο καταστημάτων σε νομούς, τα μέτρα μπορεί να ανακοινωθούν πριν το Eurogroup της 16ης Μαρτίου.

β) Σε ολόκληρες περιοχές και κλάδους.

γ) Σε ολόκληρη την οικονομία.

Πρώτα στη λίστα των μέτρων φαίνεται να είναι παρεμβάσεις μετάθεσης και αναστολής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

«Δεν επιθυμούμε κορονοποίηση της οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά πηγή του οικονομικού επιτελείου, αποσαφηνίζοντας πως τα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην οικονομία θα ενεργοποιηθούν σταδιακά και στοχευμένα.

Σε αυτή συμμετείχαν ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης και Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνος Πετραλιάς, η Γενική Γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη, ο Γενικός Διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας Κωνσταντίνος Αγραπιδάς και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, οι συσκέψεις θα είναι τακτικές.

About Author