Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Σε προκαλώ για ειδικό δικαστήριο για τη Novartis

Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis προκάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε ειδικό δικαστήριο ώστε να ξεκαθαρίσει ο ελληνικός λαός αν πρόκειται για σκάνδαλο ή σκευωρία. Παράλληλα αναφέρθηκε και σε δύο editorial φιλοκυβερνητικών εφημερίδων με αντικρουόμενες… προτροπές για την υπόθεση.

Καταρχάς ο κ. Τσίπρας σε ερώτηση είπε: «Φωνάζει ο κλέφτης αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης» είπε ο Αλ. Τσίπρας, ερωτηθείς αν θα καταψηφίσει τυχόν αίτημα της ΝΔ για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής στη Βουλή, για την υπόθεση Novartis.  Όπως είπε, η υπόθεση αποτελεί ένα διεθνές σκάνδαλο με προεκτάσεις στην πολιτική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας. Ο Αλ. Τσίπρας, αφού έκανε μία συνοπτική αναδρομή στην υπόθεση, υπενθύμισε ότι υπάρχει εισαγγελικό πόρισμα, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί κανείς να μιλάει για σκευωρία». «Προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να κάνει εξεταστική επιτροπή, προανακριτική επιτροπή, ειδικά δικαστήρια, ό,τι ταιριάζει, για να θυμηθεί ο ελληνικός λαός ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία» είπε και πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκει στον πρωθυπουργό.

Παράλληλα σε ανάλογη ερώτηση του ΣΚΑΪ  για την υπόθεση Αγγελή ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε δύο αντικρουόμενα editorial κυριακάτικων εφημερίδων που πρόσκεινται στον κυβερνητικό χώρο -χωρίς να τις κατονομάσει- τα οποία όπως είπε το ένα προτρέπει σε εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Novartis ενώ το άλλο όχι.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας με αφορμή αυτή την αντίθεση είπε χαρακτηριστικά: “Κατανοώ το πρόβλημα που έχει ο κ. Μητσοτάκης. Καλά ξεμπερδέματα”.

Για την ιστορία η εφημερίδα Καθημερινή προτρέπει την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να μην πάει σε “φάμπρικα εξεταστικών” ενώ αντίθετα “Το Βήμα” αναφέρει πώς πρέπει να ξεκαθαριστούν οι σκοτεινές υποθέσεις.

About Author