12 Ιαν 2026

Δείτε επίσης

Βίντεο- σοκ: Παραιτήθηκε ο ακροδεξιός αντικαγκελάριος της Αυστρίας μετά την αποκάλυψη για συναλλαγές με Ρώσο ολιγάρχη

Image

O αντικαγκελάριος της Αυστρίας και ηγέτης της ακροδεξιάς Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του μετά τον σάλο που προκάλεσε η δημοσίευση ενός μυστικού βίντεο στο οποίο φαίνεται να προσφέρει κρατικές συμβάσεις σε αντάλλαγμα για την πολιτική υποστήριξη προς αυτόν και το κόμμα του.

Österreich - Ministerrat tagt - Kurz und Strache

“Υπέβαλα την παραίτησή μου από τα καθήκοντα του αντικαγκελαρίου στον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος την έκανε δεκτή”, ανακοίνωσε ο 49χρονος Στράχε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βιένη. “Έκανα ένα σφάλμα και δεν θέλω αυτό να είναι ένα πρόσχημα για να αποδυναμώσει τον συνασπισμό”, πρόσθεσε. Ο Στράχε μετείχε στην κυβέρνηση συνασπισμού που σχηματίστηκε υπό τον συντηρητικό καγκελάριο Κουρτς τον Δεκέμβριο του 2017.

Δείτε το βίντεο

Δείτε επίσης

Βίντεο- σοκ: Παραιτήθηκε ο ακροδεξιός αντικαγκελάριος της Αυστρίας μετά την αποκάλυψη για συναλλαγές με Ρώσο ολιγάρχη | Anatropi News.gr