21 Σεπ 2026

Δείτε επίσης

  • Home
  • Πολιτικη
  • Οι επενδύσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη με τον Ολλανδό πρέσβη

Οι επενδύσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη με τον Ολλανδό πρέσβη

Image

NewsEdit
Συντακτική Ομάδα
AnatropiNews

Με τον Ολλανδό πρέσβη Caspar Veldkamp, με μέλη του ΔΣ της Ελληνο-ολλανδικής Ένωσης Εμπορίου και Βιομηχανίας και με εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων του Orange Grove, συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο επενδυτικό κενό.

«Οι επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι περίπου στο 10%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 20%. Ο μόνος τρόπος η ελληνική οικονομία να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης, είναι να μπορέσει να προσελκύσει σημαντικές ξένες επενδύσεις» τόνισε και απευθυνόμενος σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είπε ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον να συζητήσουν για το πλαίσιο μέσα από το οποίο θα ενισχύσουν την δραστηριότητά τους στην Ελλάδα.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα το οποίο πιστεύει στην επιχειρηματικότητα. Το κόμμα το οποίο πιστεύει στην ελεύθερη λειτουργία της οικονομίας. Πιστεύει ότι το κράτος πρέπει να περιορίζεται στον απολύτως απαραίτητο ελεγκτικό του ρόλο. Είναι το κόμμα εκείνο, το οποίο πιστεύει σε ένα σωστό πλαίσιο κινήτρων, ώστε να ενισχυθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Το σχέδιό μας για επενδύσεις στην Ελλάδα στηρίζεται ακριβώς σε αυτήν τη λογική, σε αυτήν τη φιλοσοφία» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης